ŠOK U CO ZAGREBU

EHF kaznio: Frank Loke 9 mjeseci bez Lige prvaka!

To je suluda odluka koja nema veze sa zdravom pameću. Ali, kada odluku donose amateri onda ne možeš svašta očekivati - bila je prva reakcija Zorana Gopca
Zagreb, 071009.Arena Zagreb.Rukometna utakmica 2.kola C skupine Lige prvaka CO Zagreb - Alingsas.Na slici: Glenn Andersson 8, Frank Loke ( Zagreb ), Marcus Enstrom 2.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

Norvežanin Frank Loke ipak neće moći igrati za CO Zagreb u Ligi prvaka u drugom dijelu sezone! Odluka je to koja je danas u podne izazvala šok u redovima hrvatskog prvaka nakon što je Arbitražni sud EHF potvrdio prvostupanjsko rješenje. Po njemu je Loke bio kažnjen sa 10.000 eura ali i neigranjem devet mjeseci u europskim klupskim natjecanjima. Prevedeno, može igrati i za reprezentaciju i za CO Zagreb u domaćoj ligi, ali ne može u Ligi prvaka, pišu Sportske novosti.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

- To je suluda odluka koja nema veze sa zdravom pameću. Ali, kada odluku donose amateri onda ne možeš svašta očekivati - bila je prva reakcija Zorana Gopca, glavnog menadžera zagrebaša.

Podsjetimo, Frank Loke ljetos je potpisao dva ugovora, za CO Zagreb i Skjern, međutim prema tvrdnjama zagrebaša Norvežanin je prvo sklopio ugovor s njima, koji je postao važeći tek nakon njegovog prolaska na liječničkom pregledu u CO Zagrebu. Budući da je u tom razdoblju navodno potpisao (pred)ugovor i za danski Skjern, Danci su se žalili EHF-u tražeći kaznu za Lokea, ali i osporavajući njegov transfer u redove hrvatskog prvaka.

Iako je CO Zagreb dobio certifikat, jer je on i platio odštetu za Lokea njegovom bivšem klubu Amicitiji, prva odluka bila je u korist Danaca, odnosno Norvežaninu je zabranjeno igrati za CO Zagreb u Ligi prvaka. Ipak, nakon žalbe zagrebaša ta odluka vrlo brzo je stavljena u 'mirovanje’ do konačne odluke i to samo dan prije prve utakmice zagrebaša u Ligi prvaka u norveškom Fyllingenu. Loke je tako u dresu našeg prvaka odigrao sve utakmice prvog dijela tog natjecanja i iako je rok za konačnu odluku bio 31. listopad prošle godine, u EHF-u su do jučer čekali ne bi li potvrdili ono što su odlučili i prvi put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:05