SLAVEN HRVOJ

ČILIĆEV KONDICIJSKI TRENER ZA JUTARNJI 'Kad se samo sjetim gdje smo bili prije godinu dana...'

Goran Ivanišević mečeve proživljava jako intenzivno, ali trudi se to ne pokazati
 Goran Sebelic / CROPIX

Što se emocija tiče, ne znam kako bih se izrazio. Svi smo presretni. Osjećamo se kao u nekom filmu, nekako nestvarno (barem ja), bez obzira na to što smo svi vidjeli da dobro osjeća lopticu i da može daleko. Prisjećamo se teške situacije u kojoj smo bili prije nešto više od godinu dana, kad smo rekli da ćemo iskoristiti vrijeme za trening i vratiti se jači nego ikada, u svim aspektima. Sada izgleda da smo u tome itekako uspjeli.

Znam da vas sve zanimaju naši pobjednički rituali. Imamo neke stvari kojih se više-manje držimo, ali o njima možemo nakon finala, da nešto ne ureknemo.

Goran mečeve proživljava jako intenzivno, ali trudi se to ne pokazati. No, moram istaknuti da je protiv Federera vjerojatno bio najsmireniji do sada. Što se tiče Marina, vidi se da ima više samopouzdanja, da više vjeruje u sebe, da vjeruje da može pobijediti svakoga. Mislim da je sve to posljedica kvalitetnog rada. Marin je uložio jako puno truda, na tenisu i kondiciji. Goran je donio ogromno znanje i iskustvo, ali i atmosferu koja je pravo osvježenje ovom timu i rekao bih da sada sve štima savršeno.

Idemo odraditi ovo do kraja, najbolje što možemo, a onda Marin ide na Davis Cup. Sigurno odlazi u Amsterdam, nema šanse da to preskoči, iako će imati vrlo malo vremena za adaptaciju na zemlju. Naime, u Nizozemsku će stići tek u srijedu.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:08