UTRKA ZA LONDON

Čilićeva nemoguća misija na turniru u Bercyju

Marin Čilić mora osvojiti naslov u Bercyju, a Verdasco ne smije doći do 3. kola
 Reuters

ZAGREB - Sve je jasno. Uoči posljednjeg tjedna “regularnog dijela” sezone teoretski su još dva upražnjena mjesta za Barclays ATP finale u londonskoj O2 Areni, a stvarno je samo Fernando Verdasco “na meti”.

U utrci su još sedmorica tenisača: Davidenko (3540), Verdasco (3210), Söderling (2830), Gonzalez (2780), Tsonga (2695), Štepanek (2265) i Čilić (2250).

Najbolji hrvatski tenisač u najlošijem je položaju. Mora osvojiti naslov da bi bio konkurentan, a Fernando Verdasco mora izgubiti prvi meč (2. kolo) u Bercyju.

Ostali Čilićevi konkurenti u ovoj priči neće biti važni sve do polufinala, jer mu Söderling, Gonzalez i Tsonga postaju neuhvatljivi tek ako su u finalu, dok je Štepanek u istom položaju kao i Marin.

Čiliću u ostvarenju cilja mogu od pomoći biti Ivo Karlović i Ivan Ljubičić. Karlović može eliminirati Söderlinga (2. kolo), a Ljubičić Tsongu (3. kolo). Ako se već ne uspije ugurati među osmoricu najboljih, Marin bi trebao pokušati doći što bliže statusu zamjene (9. i 10. mjesto). Nije ni 50.000 USD za bacanje, a uvijek se može dogoditi neki otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:39