KRAJ SVIH NADA

Marin Čilić ipak ne putuje na Masters u London

Davidenko i Verdasco su pobijedili svoje protivnike i tako ugasili svaku nadu našem tenisaču i Štepaneku za nastupom među najboljim tenisačima na svijetu u Londonu
 AP

PARIZ - Rus Nikolaj Davidenko i Španjolac Fernando Verdasco napravili su još jedan korak ka plasmanu na završni turnir osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu.

Proteklih godina navikli smo na vrlo neizvjesnu borbu koja se vodila za zadnja mjesta koja vode na ATP finale (ranije Masters Cup) na posljednjem Masters 1000 turniru sezone u pariškoj dvorani Bercy. Dovoljno se sjetiti prošle sezone, u kojoj su u finalu igrati Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Argentinac David Nalbandian u meču koji je pobjedniku donosio odlazak na završni turnir, a poraženome ništa. U tri seta slavio je Tsonga.

Ove godine, međutim, nije tako. Šestorica tenisača već ranije su osigurali nastup na ATP finalu, koji se proteklih godina održavao u Šangaju, a od ove godine će prvi puta biti odigran u londonskoj O2 Areni. To su Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Andy Murray, Juan Martin del Potro i Andy Roddick.

Najbliži popuni sedmog i osmog mjesta su Davidenko i Verdasco, tenisači koji su u utorak proslavili pobjede u 2. kolu, u svojim prvim mečevima, čime su iz utrke izbacili Marina Čilića i Čeha Radeka Štepaneka.

Davidenko, pobjednik pariškog turnira 2006. godine, bez problema je svladao Nijemca Benjamina Beckera 6-2, 6-1, dok je Verdasco bio bolji od Talijana Andreasa Seppija 6-7(3), 6-4, 6-4.

U igri za ATP finale još su Šveđanin Robin Söderling, koji će u 2. kolu igrati protiv Ive Karlovića, a pobjednik tog dvoboja ide na Davidenka u sljedećoj rundi, zatim Čileanac Fernando Gonzalez i branitelj naslova iz Francuske Jo-Wilfried Tsonga.

Davidenku je za siguran odlazak u London dovoljan polufinale u Parizu, ili da nitko od spomenute trojice ne osvoji turnir. Verdasco, koji će u 3. kolu igrati protiv pobjednika meča između Marina Čilića i Poljaka Lukasza Kubota, ipak mora malo više strahovati za svoje mjesto na ATP finalu od Davidenka.

Dodajmo da će u utorak navečer svoj dvoboj 2. kola odigrati Ivan Ljubičić, a suparnik će mu biti 11. nositelj, Francuz Gilles Simon, kojeg je Ljubičić pobijedio u sva tri prethodna meča.

ATP Pariz, 2. kolo:

Versasco (7) - Seppi 6-7(3), 6-4, 6-4

Davidenko (6) - Becker 6-2, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:42