US OPEN ŽDRIJEB

Dodig protiv Verdasca, Vekić na Duque-Marino

Novak Đoković igra protiv Litavca Ricardasa Berankisa, a Rafael Nadal će startati s mečom protiv Amerikanca Ryana Harrisona
 afp

Održan je ždrijeb za posljednji u godini teniski Grand Slam turnir - US Open u New Yorku. U glavnom ždrijebu tenisača zasad je samo jedan hrvatski tenisač - Ivan Dodig...

Na startu će Dodig imati vrlo teškog suparnika, 27. nositelja Španjolca Fernanda Verdasca. Dobije li taj meč u drugom bi Dodig igrao protiv pobjednika meča Amerikanca Rhynea Williamsa i iskusnog Rusa Nikolaja Davidenka.

Postoji mogućnost da se Dodigu pridruži u glavnom ždrijebu Ivo Karlović, ako ostvari još dvije pobjede u kvalifikacijama.

Recimo da u prvom kolu prvi igrač svijeta Novak Đoković igra protiv Litavca Ricardasa Berankisa, da će Rafael Nadal startati s mečom protiv Amerikanca Ryana Harrisona, a Andy Murray u 1. kolu igra protiv Francuza Michaela Llodre. Prvi suparnik Rogera Federera je Slovenac Grega Žemlja, a recimo da bi se već u četvrtfinalu mogli međusobno susresti Nadal i Federer.

U ždrijebu tenisačica jedina i najbolja će Hrvatica, Donna Vekić, turnir otvoriti s Kolumbijkom Marianom Duque-Marino. Bude li Vekić uspješna slijedi joj meč protiv bolje iz ogleda Simona Halep - Heather Watson.

Inače, kvalifikacije u New Yorku još igraju Mirjana Lučić-Baroni, Tereza Mrdeža i Ajla Tomljanović, te se mogu pridružiti Donni Vekić u glavnom ždrijebu.

Podsjetimo kako je US Open u četvrtak otkazala Marija Šarapova, treća tenisačica na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:35