SLAVLJE U BASELU

Đoković 'zapaprio' Federeru u rodnom mu gradu

Bio je ovo njihov četrnaesti međusobni meč u karijeri, a trenutačno Federer ima 9-5. Petnaesta je ovo ATP titula za Novaka Đokovića
 Reuters

Roger Federer, najbolji svjetski tenisač, nije uspio upisati jubilarnu dvadesetu uzastopnu pobjedu na ATP turniru u Baselu, mjestu gdje je rođen prije 28 godina.

Srpski tenisač Novak Đoković novi je pobjednik dvoranskog ATP turnira u Baselu, nakon što je sa 6-4, 4-6, 6-2 pobijedio Federera (nakon dva sata i deset minuta igre). Švicarac je osvojio 61 naslov u karijeri, rekordnih 15 Grand Slam turnira, a na ATP turniru u Baselu je bio pobjednik na zadnja tri izdanja, te je do finala imao niz od devetnaest uspjeha.

Đoković je kompletno gledano bio bolji igrač u finalu, makar Federer može žaliti za break loptama, kojih je imao više tijekom meča (11-8). No, potonuo je zbog jako lošeg ulaza u posljednji set, u kojem je Đoković s dvostrukim breakom startao s 4-0.

Federer je imao malu nadu kada je došao do tri vezane break prilike (0-40) pri vodstvu Đokovića 4-1. Niti jednu od prilika nije iskoristio, čime je označen kraj njegovog pobjedničkog niza u Baselu.

Mogao je Đoković i ranije dobiti meč, jer je imao 6-4, 2-0. Tada je, ipak, Federer vratio zaostatak, a potom i napravio break kojim je došao do trećeg seta.

Bio je ovo njihov četrnaesti međusobni meč u karijeri, a trenutačno Federer ima 9-5. Petnaesta je ovo ATP titula za Novaka Đokovića, te četvrta u ovoj godini.

ATP Basel, finale:

Đoković (2) - Federer (1) 6-4, 4-6, 6-2

ATP Valencia: Murray se poigrao protiv Južnija

Britanski tenisač Andy Murray na sjajan se način vratio ATP turnirima, nakon što je zbog ozljeda pauzirao sve od posljednjeg Grand Slam turnira godine, US Opena.

Nakon poraza od Marina Čilića u New Yorku, Murray je tek odigrao dva meča Davis Cup ogleda protiv Poljske, ali se tenisu vratio pobjedom na ATP turniru u španjolskoj Valenciji (dvorana).

Slavljem 6-3, 6-2 protiv ruskog tenisača Mihaila Južnija (23. igrač na ATP ljestvici), nakon jednog sata i osam minuta igre, Murray je osvojio 14. ATP turnir u karijeri, te već šesti u 2009. godini.

Četvrti igrač na svijetu nije imao nikakvih problema dobiti Južnija i drugi put u karijeri (premijerno je slavio u Sankt Peterburgu 2007. godine), pa je tako oduzeo čak četiri puta suparnički servis (imao je pet break prilika).

Imao je Murray vrlo dobar postotak ubačaja prvog servisa (59 posto), a isto tako je osvojio čak 90 posto poena nakon prvog servisa (26 od 29). Južnij se, pak, uopće nije snalazio na svom drugom servisu, nakon kojeg je uzeo tek tri poena (od trinaest).

ATP Valencia, finale:

Murray (1) - Južnij 6-3, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:36