'BILA SAM NESRETNA'

FOTO: KAKVA TRANSFORMACIJA TENISAČICE IZ OSIJEKA! Jelena Dokić otkrila kako je izgubila skoro 40 kilograma koje je dobila nakon što se umirovila

 
Jelena Dokić fotografirana 2009. godine; u ožujku 2018. godine; u ožujku 2019. godine
 Tim Wimborne, Jelena Dokić / REUTERS, INSTAGRAM

Australska tenisačica rođena u Osijeku Jelena Dokić (35) na svojem se Instagram profilu pohvalila da je od listopada 2018. godine do ožujka ove godine izgubila 40 kilograma, odnosno da se sa tadašnji 120 kilograma spustila na današnjih 80, piše Daily Mail.

Svojevremeno 4. najbolja tenisačica na svijetu prema WTA ljestvici rekla je da se udebljala jer je nezdravo jela kako bi se pomirila s činjenicom da se umirovila te da od sramote što ima 120 kilograma nije izlazila iz kuće. Dokić je na Instagramu priložila i fotografije svoje transformacije i rekla je da se želi vratiti u igračku formu, odnosno da želi smršavjeti do 66 kilograma.

"Izdržat ću osude, negativnost i promatranja koji ponekad dolaze s javnom životom i prisutnošću na društvenim mrežama kako bi sebe i svoju muku izložila i nadam se inspirirala, motivirala i pomogla drugima, posebice ženama", napisala je Dokić na Instagramu.

View this post on Instagram

Progress!!! I thought I would brave the judgment,negativity and scrutiny that sometimes comes with being in the public eye and on social media and put myself and my struggles out there and hopefully inspire,motivate and help others,especially women. The photo on the left and the start of my weight loss journey is a hard one to post and look at.I was unhealthy and unfit but even more importantly I was so unhappy,with no confidence.I didn’t want to go out of the house and I even turned down work opportunities because I was so insecure and unhappy. That’s where @jennycraigausnz comes in and they have changed my life.I didn’t know what I was in for when I first tried the program but very quickly I discovered just how easy and convenient it is and just how tasty the food is.I love the fact that my food portions are all set with almost no prep time and more than 70 menu items to choose from without jeopardising my weight loss. My favourite part is having my own consultant who I get to see once a week and who supports me every step of the way.That support has been life changing.Not just from my consultant but from the whole team at @jennycraigausnz . That is what I love the most with @jennycraigausnz ,it’s a team effort and you feel like you are a part of the family and you are all on the weight loss journey together. It’s not just about weight loss either but about having a healthy and balanced lifestyle and developing healthy but sustainable habits for the rest of your life. While I don’t want to talk about the kilos too much,I have lost almost 20 kilos between the 2nd and 3rd picture alone.All due to @jennycraigausnz and their incredible Rapid Results program. I hope I can inspire and motivate you all.No matter what you are trying to achieve,IT CAN BE DONE.I am half way on my weight loss journey and very excited about what is ahead. Thank you @jennycraigausnz . #jennycraigausnz #fitnessmotivation #myjennycraigjourney #weightlossjourney #weightloss #journey #weightlosstransformation #transformation #progress #fitness #health #healthy #healthylifestyle #lifestyle #inspiration #motivation #healthyfood #jennycraig #australia #inspo #fitspo #inspo #healthylife #women

A post shared by JELENA DOKIC (@dokic_jelena) on

"Lijeva fotografija prikazuje moj izgled s početka putovanja i teško mi ju je objaviti i gledati. Bila sam nezdrava i van forme, ali još važnije, bila sam nesretna i bez samopouzdanja. Nisam htjela izlaziti iz kuće i čak sam odbijala poslovne ponude jer sam bila nesigurna i nesretna", dodala je i otkrila da se nakon više godina mučenja s kilogramima javila tvrtki Jenny Craig, američkoj tvrtki specijaliziranoj za pomaganje ljudi koji žele izgubiti neželjene kile.

"Oni su mi promijenili život", rekla je Dokić i objasnila da nije znala što je čeka, ali da je vrlo brzo otkrila da će program biti jednostavan i praktičan. "Volim što su mi porcije unaprijed definirane i što ne moram trošiti vrijeme na pripremu jela i što mogu birati s menija koji sadrži više od 70 različitih, ali jednako zdravih recepata. Najdraže mi je pak što imam svog savjetnika koji me podržava i s kojim se viđam jednom tjedno."

Dokić je također rekla da sada živi puno zdravije. "Premda ne želim pričati o kilogramima, od prosinca prošle godine do ožujka ove godine izgubila sam 20 kilograma. Nadam se da vas sve mogu motivirati i inspirirati, bez obzira na to što želite postići. Na pola sam puta i uzbuđena sam zbog svega što slijedi", dodala je.

Tenisačica je u siječnju ove godine u intervjuu za Sunday Herald Sun otkrila kako se tako naglo udebljala. "Bačena sam u mirovinu i nisam znala kojim ću smjerom krenuti. Nisam za to bila spremna i tako sam se počela debljati", rekla je Dokić. "Kada ste profesionalni sportaš, živite u mjehuriću koji nije stvaran. Sve se radi za vas... trening, hrana, putovanja, upravljanje pa se nije lako vratiti u pravi život."

Dokić je rekla da su njezinim problemima s kilogramima doprinijeli i depresija te bolest štitnjače. Dodala je i da se ona i njezin dugogodišnji dečko Tin Bikić planiraju vjenčati i zasnovati obitelj.

Podsjećamo, Dokić je 2017. godine u knjizi "Neslomljiva" otkrila da ju je njezin otac Damir Dokić tijekom teniske karijere zlostavljao. Tenisačica je u knjizi navela da ju je otac nakon što je 2000. godine izgubila na turniru du Maurier Open u Kanadu toliko izudarao da se onesvijestila. Tenisačica je također rekla da ju je otac tukao kožnim remenom ako bi imala slab trening te da ju je u radnim čizmama udarao po nogama do te mjere da bi krvarila i dobila masnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:31