REVANŠ S RAFTEROM

Goran: Ni danas ne znam kako sam osvojio Wimbledon!

 AFP

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević sastat će se početkom prosinca u Londonu s Australcem Patrickom Raftrerom prvi puta nakon njihovog finala Wimbledona 2001. godine.

Od 1. do 6. prosinca u londonskom Royal Albert Hallu, dvorani koja običava udomaćiti velike umjetničke, a prvenstveno glazbene priredbe, publika će prisustvovati i tenisu, te uživati u majstorijama legendi bijelog sporta na AEGON Mastersu. Među njima će se naći i hrvatski velikan Goran Ivanišević, koji će nastupiti u A skupini.

U toj skupini još su branitelj naslova pobjednika Francuz Cedric Pioline, pobjednik Wimbledona 1987. godine, Australac Pat Cash i njegov sunarodnjak Patrick Rafter, kojeg je Ivanišević svladao u kultnom finalu Wimbledona 2001. godine. Najveće ime B skupine je dvostruki pobjednik Wimbledona, Šveđanin Stefan Edberg, a uz njega, nastupit će još Australac Mark Philippoussis, Britanac Greg Rusedski i debitant iz Maroka Younes El Aynaoui.

Dvoboj Ivaniševića i Raftera 5. prosinca, njihov prvi nakon finala Wimbledona 9. srpnja 2001. godine, u kojem je Ivanišević slavio 9-7 u petom setu, Englezi najavljuju kao apsolutni šlager turnira...

- Niti danas mi nije jasno kako sam osvojio taj Wimbledon! Nije mi jasno zašto sam pobijedio. Sve je bilo tako neobično, igrali smo finale trećeg ponedjeljka turnira, u 12 sati. Bio sam sretan da će cijela ta priča napokon biti gotova. Nakon što sam realizirao meč loptu (četvrtu, op.a.) i podigao trofej, sve mi se činilo kao jedan san kada sam se vratio kući. Čak i danas, kada pogledam snimku tog meča, još uvijek strahujem da ću izgubiti! Bio je to najveći sportski trenutak mog života – prenosi Ivaniševićeve riječi Sportinglife.co.

Ne treba niti podsjećati zbog čega je Goran toliko važnosti dao toj pobjedi protiv Raftera. U turnir je ušao kao 125. tenisač svijeta, kao poptuni autsajder, a nastup mu je omogućila pozivnica organizatora. Ivaniševiću je to bio četvrtfi finale Wimbledona u karijeri. Prethodna tri je izgubio, jednom od Andrea Agassija, dva puta od Petea Samprasa...

- Patrick Rafter je sjajan momak, dobar prijatelj. Toga ponedjeljka smo nas dvojica odigrali nevjerojatan finale u Wimbledonu. Taj meč neće zaboraviti niti jedan ljubitelj tenisa. Sada nas očekuje novi meč, ali ljudi će se uvijek sjećati onoga iz Wimbledona – dodao je Goran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:38