BEZ NADE ZA BROJ 1

Ima li Rafinim zglobovima još dovoljno maziva?

Dvorana Rafi Nadalu nikada nije bila omiljeno okruženje za igranje tenisa. Potvrda je stigla i u Londonu gdje su se Söderling i Davidenko pokazali predobrima za Španjolca
Rafael Nadal of Spain returns the ball to Robin Soderling of Sweden during their ATP World Tour Finals first round tennis match in London November 23, 2009. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN SPORT TENNIS)
 Reuters

ZAGREB - Rafael Nadal u London je stigao s nadom da može na koljena baciti kremu svjetskog tenisa i, u povoljnom raspletu, preoteti Rogeru Federeru broj jedan na kraju godine. Bez te je mogućnosti ostao u najkraćem mogućem roku, već nakon trećeg dana turnira i druge Švicarčeve pobjede. Međutim, da su mu se poklopile i sve zvijezde Mliječne staze, ovakvom Nadalu ne bi bilo pomoći. Bezopasan, sterilan i nesiguran, Španjolac je u O2 Areni samo potvrdio da je trenutačno daleko najslabija karika velike četvorice svjetskog tenisa.

- Ovdje sam stigao bez potrebnog samopouzdanja za pobjeđivanje na najvišoj razini. Kada su se mečevi lomili, napravio sam pogreške koje su me skupo stajale - izjavio je Nadal nakon drugog uvjerljivog poraza ( Davidenko 6-1 7-6) koji ga je izbacio iz kombinacija za polufinale.

Bez obzira na razočaravajući rasplet ATP Finala, sezona je za Nadala daleko od gotove. Za tjedan dana u Barcelonu u sklopu finala Davis Cupa dolaze Česi, a svjetski broj dva trebao bi biti glavna domaća uzdanica u tom meču. Do tada, glavni će mu zadatak biti podići svoju igru na što višu razinu.

- Jedini način da se ponovno približim najboljima je da što više treniram. To je oduvijek bio jedini način za mene - potvrdio je Nadal svoju tenisku filozofiju.

Mnogi se pitaju ima li u njegovim koljenima i zglobovima dovoljno “maziva” za podnošenje svih tih sati treninga. Sustav koji se donedavno činio savršenim ove je sezone pokazao ozbiljne znakove “trokiranja”. Nadal je svojim fanovima obećao krv, znoj i suze u pripremi za sljedeću sezonu. Problem je samo hoće li mu tijelo biti spremno podnijeti tu patnju...

1-7 omjer koji Nadal ima s Top 10 igračima u posljednjih osam mečeva

1 dvoranski turnir Nadal je osvojio u karijeri (Madrid, 2005., finale protiv Ljubičića)

399 pobjeda na Touru ima Nadal. Danas će protiv Đokovića loviti jubilarnu 400.

Skupina B, redoslijed:

1. Söderling 2-0 (4-0 u setovima), 2. Davidenko 1-1 (3-2), 2. Đoković 1-1 (2-3), 3. Nadal 0-2 (0-4)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:52