ATP PARIZ

Ivo Karlović slomio Cuevasa za drugo kolo

U sljedećem kolu čeka ga 9. nositelj Robin Söderling
Ivo Karlovic of Croatia hits a return against US tennis player James Blake during their first round match at the ATP Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 12, 2009. Blake won 3-6, 7-6, 6-3. AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
 AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP Masters 1000 turnira koji se uz nagradni fond od 2.75 milijuna dolara igra na tvrdoj podlozi u Parizu.

Karlović, koji ovoga tjedna zauzima 39. poziciju ljestvice najboljih svjetskih tenisača, za protivnika na otvaranju turnira imao je Urugvajca Pabla Cuevasa, te je u prvom međusobnom ogledu kroz njihove karijere ostvario pobjedu 7-6(3), 6-4.

Najviši igrač na Touru čvrsto je držao početni udarac tijekom cijeloga susreta, te je 48. igraču svijeta prepustio tek šest poena nakon svog servisa. Preciznije, na prvi servis Karlović je realizirao 40 od 43 poena u svoju korist, na drugi devet od 12, a u meču dugom sat i 16 minuta pogodio je 21 as. Izvrsna statistika kazuje i da Karlović nije dopustio Urugvajcu niti da mu priprijeti na servis.

Četiri ponuđene break-lopte u prvom setu hrvatski tenisač nije iskoristio, međutim, tu je dionicu igre riješio u svoju korist boljom igrom u tie-breaku. Jedinu ponuđenu loptu za obrat u nastavku igre je realizirao i plasirao se u drugo kolo u kojem će igrati protiv devetog nositelja Robina Söderlinga.

Švedski tenisač, inače deseti na svijetu, i Karlović do sada su igrali tri puta, a u dva je navrata bolji bio Hrvat. Posljednji susret odigrali su lani na turniru iz Masters serije u Madridu, a bolji je nakon 7-6(7), 7-6(8) bio Karlović.

Podsjetimo, na turniru se nalaze još dva hrvatska tenisača. Marin Čilić, inače 12. nositelj, u prvom će kolu biti slobodan, dok će Ivan Ljubičić na domaćeg predstavnika Sebastiena Grosjeana, koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora.

ATP Pariz, 1. kolo:

Karlović - Cuevas 7-6(3), 6-4

Seppi - Kohlschreiber 6-3, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:05