DOBAR POČETAK

Karlović otvorio godinu pobjedom u Dohi

 AP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović krenuo je u novu tenisku 2010. godinu baš kao i Marin Čilić, pobjedom. Karlović je slavio u Dohi, a drugi Hrvat u Chennaiju.

U prvom kolu ATP turnira u Dohi Karlović, inače sedmi nositelj turnira i 37. igrač s ATP ljestvice, je sa 6-4, 6-4 pobijedio Talijana Fabija Fogninija, koji se nalazi na 54. mjestu na svijetu.

Po jedan break u svakom setu je bio dovoljan Karloviću da za jedan sat i 33 minute svlada igrača koji se najbolje snalazi na zemljanoj podlozi. U prvom setu je Karlović malo teže potvrdio dominaciju, pa je tako iskoristio tek petu break loptu. Propustio je jednu kod 1-1, pa dvije kod 3-3, te još jednu kod 4-4.

No, peta je bila sretna za njega, koja mu je donijela prvi set.

U drugom je, pak, Karlović promptno reagirao, te je odmah u prvom gemu došao do breaka kojeg je pažljivo čuvao do kraja meča. Imao je i Fognini svoje dvije šanse i to u ključnim trenucima meča. No, Karlović je spasio situaciju i kod 5-4 u prvom setu kada je servirao za set (jedna break lopta Talijana), kao i kod 5-4 u drugom setu kada je servirao za meč (još jedna prilika Fogninija).

Nije to bio posebno inspirativan meč Karlovića, posebno u pogledu servisa, jer je imao tek sedam as udaraca, a na servisu je izgubio “čak” 23 od ukupno 69 poena. No, za Fogninija je bilo sasvim dovoljno.

U drugom kolu će Karlović igrati protiv pobjednika meča Austrijanca Daniela Köllerera (71. na svijetu) i Nijemca Benjamina Beckera (40. na svijetu).

ATP Doha, 1. kolo:

Karlović (7) - Fognini 6-4, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:20