PARIŠKA KRALJICA

Kuznjecova osvojila Roland Garros

Kuznjecova nova pariška kraljica

PARIZ - Svetlana Kuznjecova je bila ledeno mirna, nijednog trenutka za 74 minute finala nije pokazala emocije, čak ni kad je na prvu meč-loptu Dinara Safina napravila dvostruku pogrešku.

Živci i odlična taktika donijeli su Kuznjecovoj drugi Grand Slam trofej, nakon što je 2004. postala senzacionalnom pobjednicom na US Openu, kad je u finalu također pobijedila Ruskinju tankih živaca, Jelenu Dementijevu.

- Safina je u ovom trenutku bolja od mene, ali bila je previše stisnuta. Ja sam bila nevjerojatno mirna. Još uvijek mi nije jasno što sam napravila - rekla je 23-godišnja Kuznjecova.

Dinara Safina je u finalu opet odigrala najlošiji meč turnira. Ako je prije godinu dana bila preumorna protiv Ane Ivanović od svih teških iskušenja što ih je prošla do finala, ako je u Melbourneu pritisak bio prevelik zbog dvostrukog uloga, Grand Slam trofeja i "broja 1", za ovakvu predstavu opravdanja nema. I Safina je toga svjesna.

- Prije meča sam bila mirna. Nisam osjećala nervozu. Toliko sam željela taj naslov i nisam izdržala taj pritisak koji sam si sama nametnula.

Najviše ju je izdao servis. Gubila ga je pet puta, triput u prvom i dvaput u drugom setu u kojem je ostala bez break-lopte. Napravila je previše pogrešaka u ključnim trenucima, ali bilo bi nepošteno ne istaknuti i pametnu igru Kuznjecove. Uspjela je pomaknuti Safinu s mjesta, pametno koristila kratke lopte i slajs. Bila je potpuno mirna i hladnokrvno izvršila zamisli iz svlačionice. Zahvaljujući tome moći će se ponositi svojim imenom na trofeju Suzanne Lenglen.

A Željko Krajan i Dinara Safina moraju se vratiti treninzima i čekati novu priliku koja će sigurno doći. Možda već u Wimbledonu.

Finale Roland Garrosa:



Svetlana Kuznjecova (Rus/7) - Dinara Safina (Rus/1) 6-4, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:21