ZAVRŠENA POTRAGA

Ljubičić prihvatio biti druga zamjena u Londonu

Trinaestorica tenisača trebali su odbiti mjesto druge zamjene da bi ono bilo ponuđeno Ljubičiću
Ivan Ljubicic of Croatia celebrates after winning his final tennis match against Michael Llodra of France at the Grand Prix Tennis indoor tournament, in Lyon, central France, Sunday, Nov. 1, 2009. (AP Photo/Laurent Cipriani)
 AP

ZAGREB - Potraga za drugom zamjenom na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta, obično ode daleko po ljestvici. Rijetko će se dogoditi da to budu baš deveti i desti na svijetu, kao što je bio slučaj s Marijem Ančićem i Tomašom Berdychom 2006. u Šangaju.

I ove je godine potraga stigla do 24. tenisača svijeta. Ivan Ljubičić nije puno razmišljao. Da je trebalo potegnuti do Šangaja, ostao bi u Europi, no kad je u pitanju London, odgovor je bio - “zašto ne”.

Nagrada 70.000 $

U gradu se mora zadržati do petka, ako ne bude ozljeda i odustajanja. Za to će biti nagrađen sa 70.000 USD. Čak trinaestorica tenisača, među njima i Marin Čilić, morali su odbiti tu ponudu da bi se organizatori javili Ljubičiću.

Murray krenuo pobjedom

Svatko je imao svoje razloge. Većina nije željela prekidati ionako kratak odmor između dvije sezone, dok se Česi i Španjolci se pripremaju za finale Davis Cupa.

Turnir je odlično počeo za domaćine. Andy Murray je na otvaranju svladao Argentinca Juana Martina del Potra (6-3, 3-6, 6-2).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:51