DANAS NIJE IŠLO

Marin Čilić ostao bez naslova u Beču

Domaći tenisač Jürgen Melzer bio je bolji od hrvatskog tenisača sa 6-4, 6-3 nakon 92 minute igre
Croatia's Marin Cilic returns a ball against Tomas Berdych of the Czech Republic at the Shanghai ATP Masters 1000 tennis tournament in Shanghai, China, Tuesday, Oct. 13, 2009. (AP Photo/Andy Wong)
 AP

BEČ - Austrijski 28-godišnji tenisač Jürgen Melzer, 35. tenisač svijeta, svladao je u finalu dvoranskog ATP turnira u Beču najboljeg hrvatskog igrača Marina Čilića 6-4, 6-3 nakon 92 minute igre.

- Nakon nekoliko uvodnih gemova Jürgen je počeo igrati uistinu vrlo dobro i zasluženo je pobijedio. Pokazao sam ove sezone da se igrom mogu nositi s velikim igračima. Sada moram to nastaviti dokazivati. Puno još stvari u svojoj igri moram popraviti. U svakom elementu imam prostora za napredak. Također, moram nabaciti nekoliko kilograma - rekao je 13. tenisač svijeta i prvi nositelj turnira u Wiener Stadthalleu, u čiji je ždrijeb ušao uz pozivnicu organizatora.

Melzer se u sedmom finalu karijere dokopao svog tek drugog ATP naslova nakon Bukurešta 2006. godine na zemljanoj podlozi. Čilića je svladao prvi puta u četvrtom dvoboju. Prošle godine igrali su tri puta, uvijek je hrvatski tenisač bio pobjednik. No, ovoga puta je trofej zasluženo otišao u ruke Melzera koji je važnije poene igrao bolje od Čilića. Kao i obično, nije se libio potezati i odigravati riskantne poene u važnim situacijama, a ovo je bio njegov dan, uglavnom ih je pogađao.

- Nevjerojatno je ovo. Pobijediti Čilića i slaviti u Beču za mene je doista veliko postignuće. Uistinu sam presretan. Presretan sam što sam bio u stanju otići do trofeja pred domaćom publikom. Ovo je najbolja stvar koja mi se dosad dogodila u karijeri. Ne mogu pronaći riječi kojima bih opisao ovaj osjećaj. Čast mi je što sam prvi Austrijanac koji je ovdje slavio nakon Horsta Skoffa - rekao je Melzer, koji je u Beču dohvatio svoj drugi ATP naslov, prvi nakon Bukurešta 2006. godine.

Čilić je svih pet break-prilika u meču izborio u prvom setu. Nije iskoristio niti jednu,a a dvije od njih stekao je u 10. gemu, kada je Austrijanac servirao za prvi set. Melzer je na prvu zabio izravni poen iz servisa, a na drugu je poentirao forhendom u kut.

Prije toga je Melzer stigao do breaka u 7. gemu. U drugom setu je dva puta oduzimao servis Čiliću. U petom gemu je iskoristio četvrtu break-priliku, a u devetom, kada je Čilić servirao za ostanak u meču kod 3-5, Austrijanac je realizirao treću meč loptu.

Nakon što je Čilić u prva tri ATP finala u karijeri, od kojih dva početkom ove godine (Chennai, Zagreb), uvijek izlazio kao pobjednik, ovo mu je drugi izgubljeni finale u nizu, nakon Pekinga ( Đoković). Melzer je, tako, postao prvi domaći pobjednik bečkog ATP turnira nakon 1988. godine i pokojnog Horsta Skoffa. Čilić, pak, nije uspio postati četvrti tenisač ove godine koji je na ATP World Touru osvojio naslov s pozivnicom za turnir.

ATP Beč, finale:

Melzer (7) – Čilić (1) 6-4, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:15