ATP PARIZ

Marin Čilić zaustavljen u četvrtfinalu

 AP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti plasman u polufinale ATP turnira iz serije 1000 u Parizu. Bolji od njega u četvrtfinalu bio je domaći igrač Gael Monfils 3-6, 6-4, 6-4.

Čilić je bolje otvorio meč i u petom gemu prvog seta uspio je doći do breaka lijepim forhend winnerom za vodstvo 3-2. Držao je čvrsto svoj servis do vodstva 5-3 kada ponovo uzima servis francuskom protivniku za potvrdu dobitka prvog seta, a ujedno i dolazi do prednosti početnog udarca u drugom setu.

Međutim, pokazalo se da Čiliću prednost serviranja u drugm setu nije puno značila, budući je već u prvom gemu izgubio servis. Spasio je hrvatski igrač prvu break priliku, ali nije i drugu, te je tako Monfils stekao prednost koju je ujedno i držao do kraja seta.

U trećem, odlučujućem setu, Monfils se pokazao strpljivijim i preciznijim, te je breaknuo Čilića u petom gemu, dok je hrvatskog tenisača ostavio bez break prilike. Čilić je kod zaostatka 3-5 na svoj servis uspio spasiti jednu meč loptu, ali je Monfils u idućem gemu uvjerljivo odservirao za konačno slavlje u njihovom prvom međusobnom meču.

Konačna statistika pokazuje da je u meču koji je trajao dva sata i 22 minute Čilić odservirao tek četiri asa uz postotak prvog servisa 55%, te da je realizirao dvije od šest break lopti (Monfils je iskoristio dvije od pet break prilika).

U izjednačenom meču na kraju su se pokazale presudnim neprisiljene pogreške kojih je Čilić imao sedam više (35-28) i koje je radio u odlučujućim trenucima.

Protivnik Monfilsa u polufinalu bit će pobjednik meča između Argentinca Juana Martina del Potra i Čeha Radeka Štepaneka.

ATP Pariz, četvrtfinale:

Đoković (3) - Söderling (9) 6-4, 1-6, 6-3

Nadal (2) – Tsonga (8) 7-5, 7-5

Monfils (15) – Čilić (12) 3-6, 6-4, 6-4

Štepanek (13) – Del Potro (5)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:24