WTA QUEBEC

Mirjana Lučić u četvrtfinalu, Ajla Tomljanović ispala

 AFP

Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Quebecu nakon što je u susretu 2. kola nadigrala osmu nositeljicu, Mađaricu Timeu Babos sa 7-6 (3), 6-2 nakon sat i 21 minute igre.

Lučić-Baroni je do prve pobjede u drugom susretu protiv Babos stigla velikim preokretom. U prvom je setu gubila sa 2-5, te je Babos dva puta servirala za osvajanje te dionice igre. Ipak, Lučić-Baroni je uspjela izboriti "tie-break" kojega je okončala s pet osvojenih poena zaredom.

Drugi set je prošao u dominaciji naše igračice koja je dva puta oduzimala servis suparnici, dok je ona uspješno spasila jedniu "break-loptu" Babos.

U četvrtfinalu će Lučić-Baroni igrati protiv Kazahstanke Sesil Karatančeve.

Ajla Tomljanović, koja još uvijek igra pod hrvatskom zastavom na WTA Touru iako će krajem godine promijeniti državljanstvo i za igrati za Australiju, u susretu je 2. kola izgubila od Čehinje Andreje Hlavackove sa 3-6, 6-3, 3-6 nakon dva sata igre.

Nakon što je u 1. kolu svladala Amerikanku Irinu Falconi sa 6-4, 6-1 i tako prekinula niz od šest poraza u glavnom ždrijebu, Tomljanović nije iskoristila priliku probiti se u četvrtfinale iako joj je ždrijeb u 2. kolu dodijelio 28-godišnju češku specijalisticu za igru parova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:06