MEMORIJAL SLAVOJ GREBLO

MLADE EUROPSKE TENISKE ZVIJEZDE PONOVNO U VRSARU Nekad su na istom turniru igrali Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Borna Ćorić...

Na terenima teniskog centra Petalon u Vrsaru u subotu, 23. ožujka kvalifikacijskim mečevima započinje 35. izdanje međunarodnog teniskog turnira za djevojčice i dječake do 12 godina „Memorijal Slavoj Greblo'“. Turnir iz kalendara Tennis Europea, najvišeg europskog ranga natjecanja za mlade tenisače, traje do 30. ožujka, a okupit će oko 150 mladih igračica i igrača iz 25 zemalja, među kojima je i po jedan predstavnik SAD-a i Tajlanda.

Turnir iz godine u godinu nudi zanimljive mečeve i sjajan uvid u budućnost regionalnog, europskog i svjetskog tenisa. Prošlogodišnji pobjednici, Hrvat Antonio Voljavec i Slovenka Ela Nala Milič, kći bivšeg NBA košarkaša Marka Miliča, među najuspješnijim su igračima u Europi u svojem godištu i pokazuju veliki potencijal, a zasigurno se i među ovogodišnjim natjecateljima kriju neke buduće teniske zvijezde.

Na turniru, koji je i ove godine u organizaciji teniskog kluba Galeb, hotelijerske kompanije Maistra i Turističke zajednice općine Vrsar, kao mladi su zaigrali i neki od današnjih Davis Cup i Fed Cup reprezentativaca i reprezentativki Hrvatske, poput Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića, Borne Ćorića, te se njegova dugogodišnja tradicija pokazala kao garancija uspješnosti.

Vrsar i Rovinj tijekom cijele godine domaćini su brojnim teniskim turnirima, a zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje, omiljeni su među mladim igračima iz čitave Europe te renomiranim domaćim i europskim školama koje na ovim terenima organiziraju kampove i turnire.

S ukupno 60 terena smještenih uz more i u blizini hotelskih kompleksa, turističkih naselja i apartmana te idealnom geografskom položaju i blagoj mediteranskoj klimi tenisači ih biraju za svoje pripreme. Tako se ove godine u Vrsaru pripremaju reprezentacije do 12 godina Hrvatske i Slovenije.

Sportska ponuda u Rovinju i Vrsaru kontinuirano se nadograđuje i obogaćuje kako bi se tenisačima, profesionalnim i amaterskim, ponudili što bolji uvjeti priprema, ali i sudjelovanje na raznim turnirima. Više informacija i detalja o Memorijalu Slavoj Greblo moguće je pronaći na https://www.maistra.com/hr/aktivnosti/eventi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2023 04:41