PROBLEMI NA MASTERSU

Muke ATP-a po računskim operacijama

Zna li netko što se događa? Mislim da sam ispao, ali pravila nisu baš dobro napisana pa nisam siguran, napisao je Murray na Twitteru nakon meča Del Potro - Federer
Andy Murray of Britain returns the ball to Juan Carlos Ferrero of Spain during their quarter-final match at the Wimbledon tennis championships, in London July 1, 2009. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN SPORT TENNIS)
 Reuters

ZAGREB - Pola sata nakon završetka posljednjeg meča u skupini A na ATP Finalu nitko nije znao što se događa. Barem nitko od relevantnijih ljudi. Novinari su očito matematičke operacije s razlomcima usvojili mnogo bezbolnije od ekipe iz ATP-a koja je izgubljeno bauljala O2 Arenom. Jedina informacija, u redoslijedu, pojavila se za one koji su meč pratili putem TV prijemnika.

Međutim, 17.000 ljudi u dvorani, uključujući i Del Potra, nije imalo informaciju o tome tko je prošao. Očito nitko nije imao hrabrosti i službeno objaviti da je Murray ispao iz polufinala zahvaljujući jedan gem lošijem omjeru od Del Potra. Valjda su se nadali da će Federer dobiti meč, riješiti ih muka po osnovnim računskim operacijama te među četiri najbolja pogurnuti Andyja Murraya.

- Kada smo se rukovali, pitao sam Juana Martina je li uspio proći. Odgovorio mi je da misli da nije, ali nije bio siguran - dočarao je Federer konfuziju uz dodatak da je i sam saznao da je prošao tek dok se istezao u svlačionici.

Tridesetak minuta nakon druge uzastopne pobjede nad Federerom Juan Martin Del Potro doznao je da je prošao od - svog trenera. Ni Franco Davin nije se igrao Einsteina, već je pričekao službenu objavu ATP-a. Del Potro je vrijeme neizvjesnosti kratio družeći se s napadačem Manchester Cityja Carlosom Tevezom koji ga je došao bodriti. Nakon meča, način na koji je otišao u polufinale nazvao je “čudnim; ali pruža zadovoljstvo”.

S druge strane, Andy Murray pobjegao je s mjesta zločina. Meč je pratio preko TV-a usput pišući na svom Twitter profilu.

- Mislim da to nije bilo tako teško izračunati. Nevjerojatno je da nitko nije mogao doći do rješenja. Jesu li pravila pravedna? Najbolji uvijek idu dalje - napisao je Murray.

Izbori za sportskog tragičara godine ovime su dobili velikog favorita. Najveće titule i dalje su enigma za Škota, a Britanci postaju sve nervozniji.

Del Potro pokazao da je legitiman član Top 5

Juan Martin Del Potro osvajanjem US Opena postao je punopravni član “velikih dečki”, a nova, druga uzastopna pobjeda nad Federerom samo je potvrda te teze. Argentinac pokazuje veliku stabilnost s osnovne crte, ne griješi mnogo, a ima vjerojatno najbrže udarce na Touru. “Bombama” iz reterna često zaprepašćuje, a takvi mu udarci omogućuju kvalitetno kontriranje koje je u današnjem tenisu jako oružje. Uz sve to, Del Potrov servis je jedan od najboljih na Touru pa je jasno zašto se sve više govori o velikoj petorici svjetskog tenisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:26