FEDERER NA VRHU

Murray: Mogu plakati k'o Federer, ne i igrati

British tennis player Andy Murray plays a backhand return during his men's singles quarter-final match against Spanish oppponent Rafael Nadal on day nine at the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2010. The Australian Open is taking place from January 18-31. AFP PHOTO/William WEST
 AFP

Britanski tenisač Andy Murray nije loše igrao finalni meč Grand Slam turnira u Melbourneu. No, bilo je to premalo da u svom drugom finalu na Grand Slam turnirima dođe do pobjede.

Prije dvije godine ga je Roger Federer pobijedio na US Openu, a i ove nedjelje je isti čovjek bio bolji od njega, sa 6-3, 6-4, 7-6(11).

- Mogu možda plakati kao Federer, ali očito da ne mogu igrati kao on - rekao je domišljato i simpatično britanski tenisač, aludirajući na prošlu godinu kada je na istom mjestu, poslije finala, Federer ronio suze nakon poraza od Rafaela Nadala.

- Imam ogromno poštovanje prema silnim navijačima koji su me pratili na ovom turniru. Stvarno mi je jako žao što ih nisam mogao razveseliti u finalnoj večeri. Izgubio sam od boljeg, jer Federer je tenisač koji na čudnovati i briljantni način ponavlja svoje sjajne izvedbe iz godine u godinu - završio je Murray.

Najbolji svjetski tenisač i vlasnik 16 Grand Slam naslova je rekao:

- Svaka čast Murrayju i poručujem mu da se ne boji. Predobar je tenisač da ostane u karijeri bez Grand Slam titule. Sigurno će je osvojiti - osvrnuo se Federer i potom rekao:

- U ova dva tjedna sam definitivno igrao u određenim dijelovima možda i najbolji tenis u karijeri. Osjećaj je iznova predivan, makar je ovo prvi put da sam osvojio Grand Slam kao tata. I to me čini ponosnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:52