MASTERS U LONDONU

Murray u tie-breaku 3. seta slomio Verdasca

 AFP

Britanac Andy Murray pobijedio je Španjolca Fernanda Verdasca 6-4, 6-7(4), 7-6(3) nakon točno tri sata igre u dvoboju 3. kola A skupine na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu.

Murray je tako ostvario drugu pobjedu na turniru, čime je uspio razveseliti gledatelje u londonskoj O2 Areni i napraviti veliki korak ka plasmanu u polufinale. Izborit će ga sigurno ukoliko Švicarac Roger Federer u večernjem dijelu programa pobijedi Argentinca Juana Martina del Potra bilo kojim rezultatom, ili ako Del Potro pobijedi Federera s 2-0 u setovima. No, ukoliko Argentinac ostvari pobjedu u tri seta, tada će se Murray, Federer i Del Potro naći u krugu sa istim brojem pobjeda i poraza (2-1), te istim omjerom osvojenih i izgubljenih setova (5-4), pa će o dvojici putnika u polufinale odlučivati bolji postotak osvojenih gemova!

Murray je, dakle, s pobjedom u dva seta protiv Verdasca već mogao biti u polufinalu. Ovako je jedino sigurno da je Verdasco sa sva tri poraza u skupini završio nastup.

Murray je bio bolji od Verdasca osmi puta u devetom dvoboju. Jedinu pobjedu Španjolac je ostvario početkom ove godine u osmini finala Australian Opena. Mogao je Murray i lakše do pobjede u Londonu, ali je vrlo loše igrao na break lopte, imao ih je 13, a iskoristio je samo jednu, u devetom gemu meča, što mu je bilo dovoljno za prvi set.

Roger Federer i Juan Martin del Potro svoj dvoboj u 02 Areni počet će u 21.45 sati po srednjeeuropskom vremenu. Federer ima 6-1 u pobjedama, ali njihov zadnji meč, u finalu US Opena, dobio je – Del Potro.

ATP finale, 3. kolo A skupine:

Murray (4) – Verdasco (7) 6-4, 6-7(4), 7-6(3)

Federer (1) – Del Potro (5) 21.45 sati

Redoslijed: 1. Murray 2-1 (5-4), 2. Federer 2-0 (4-2), 3. Del Potro 1-1 (3-3), 4. Verdasco 0-3 (3-6)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:34