UTAKMICA SVIH UTAKMICA

Prpić: Nisam kukavica, neću čekati i nadati se da će biti 2-2

Iako to nije izričito rekao, iz Prpićevih riječi može se zaključiti da će u petak na terenu biti Čilić i Ljubičić, a Karlović će ući u momčad umjesto Veića
 Jakov Prkić / Cropix

Od onoga dana kad je Mario Ančić otklonio mogućnost nastupa protiv Srbije, a Ivan Ljubičić odlučio izaći iz reprezentativne mirovine, bilo je jasno da će se Goranu Prpiću otvoriti cijeli niz kalkulacija oko momčadi koju će postaviti u Spaladium Areni. U četvrtak, točno u podne, zadnji je rok za hrvatskog izbornika da promijeni originalnu nominaciju.

- Nećemo ništa znati do četvrtka. Nakon službene večere (u srijedu navečer, op.a.) proći ćemo sve opcije, vidjeti kakvo je stanje s Karlovićem nakon treninga i onda donijeti konačnu odluku.

Izbornika je zadovoljilo ono što je vidio na treninzima.

- Karlo je igrao iz mjesta i to dobro izgleda. Naravno, pitanje je kako će reagirati u uvjetima kad se bude igralo. Ljubo se uklopio kao da nikada nije ni otišao iz reprezentacije, generator je dobrog raspoloženja unutar momčadi. Kad je o tenisu riječ, kako se približava meč, pokušava ubrzati servis. Čila na treninzima djeluje kao prije. Nema baš nikakve razlike u odnosu na prijašnje mečeve, nema znakova nikakve krize. Dodig igra jako dobro.

Ni Prpić ne djeluje kao da je pred njim “utakmica svih utakmica”.

- Čak sam i mirniji nego prije nekih prijašnjih mečeva. Ne znam razlog, možda zbog svih problema s ozljedama koje imamo.

Nisu samo u pitanju otkazi. Prpić će morati dobro odvagnuti kako rasporediti snage za sva tri dana.

- Malo je toga moguće predvidjeti. Jedno je sigurno: u susret ću ući pozitivno, a ne kukavički. Neću čekati i nadati se da će biti 2-2.

Prevedeno, kad bi se danas trebalo kladiti tko će se u petak sudariti u pojedinačnim dvobojima, naš bi izbor pao na mečeve Čilić - Troicki i Ljubičić - Đoković. I kladimo se da će Karlović biti u sastavu, što će za Antonija Veića značiti preseljenje među navijače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:00