MIR I IDILA

Splićani optimistični, Srbi bez osiguranja

Čuvani od strane zaštitara, daleko od javnosti, hermetički zatvoreni... Ništa od toga nije istina
Split, 070710.Svecana vecera u restoranu Sky za Davis Cup reprezentativce Hrvatske i Srbije.Na fotografiji: Ivan Ljubicic i Djokovic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Kako se ovo četvrtfinale od izvlačenja parova u listopadu 2009. godine nametalo kao nešto sasvim logično, tako se i priča o Splitu kao domaćinu četvrtfinala, prvi put nakon pet godina posta, uzimala kao najrealnija opcija. Onda je srpski izbornik Bogdan Obradović izjavio da njegova reprezentacija ne bi htjela u Split i da će tražiti od Međunarodne teniske federacije da pomogne u izbjegavanju te opcije. Na sve se nadovezala storija oko Nikole Pilića kao kamena spoticanja. Kako će Pilić, apsolutna legenda hrvatskog tenisa, doći u Split i savjetovati Srbe protiv svojih?

S protokom vremena sve se smirilo, Nikola Pilić nije došao u Split, održao je riječ i ostao u svom domu u Münchenu, a koliko će biti involviran u ovaj dvoboj, to nikada nećemo saznati.

Kako god, tema osiguranja srpske reprezentacije, pa i njihovih navijača koji će se naći na tribinama Spaladium Arene, prilično je zanimljiva i intrigantna. Ovo nije nogomet, incidenti se ne očekuju, ali ipak uvijek valja biti na oprezu. Glasnogovornik ITF-a Nick Imison izabrao je Split upravo “zbog povijesti ova dva naroda” i nema sumnje da on razmišlja kao i ostatak svijeta izvan Balkana. Ili bivše Jugoslavije. Rat? Ne baš rat, ali produženi rat teniskim sredstvima. To svakako.

I kad je to sve tako, ako povjerujete u sve te priče, logično je da pomislite da će srpski igrači biti hermetički zatvoreni, nedostupni za kontakt, budno čuvani, sve oči širom otvorene da se ne bi dogodila kakva nesreća, okruženi barem s deset zaštitara... Ništa, ali baš ništa od toga nije istina.

Viktor Troicki i Janko Tipsarević trenirali su u srijedu ujutro, možda je to bio kvalifikacijski meč da se odredi tko će uz Novaka Đokovića igrati u singlu, a u Spaladium Areni nismo vidjeli niti jednog zaštitara.

Riječ po riječ, Radošević govori samo o pozitivnim iskustvima od dolaska u hotel Le Meridien Lav.

- Ma, sve je u najboljem redu, ali želio bih naglasiti da nikad ništa nije bilo sporno te da je situacija kod nas ista kao i kod nas. Odnosno, da se žute novine bore za čitatelje i izvrću riječi u ovom konkretnom slučaju. Lupaju bez veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:13