ATP ISTANBUL

PRVA OVOSEZONSKA POBJEDA Karlović ju je napokon dočekao

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 02: Ivo Karlovic of Croatia competes against Nick Krygios of Australia during the 2015 ATP Malaysian Open at Bukit Jalil National Stadium on October 2, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by How Foo Yeen/Getty Images)
 How Foo Yeen / Getty Images / 2015 Getty Images

Hrvatski tenisač Ivo Karlović slavio je u 2. kolu ATP turnira u Istanbulu protiv Srbina Dušana Lajovića s 7-6 (11), 7-6 (7), te ubilježio svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

Karlović je u 1. kolu kao treći nositelj bio slobodan, a u dvoboju za četvrtfinale je u svom stilu - u dva tie-breaka, slavio protiv Lajovića, koji je 69. na ATP listi. Iako se igralo na zemlji, u meču nije bilo oduzimanja servisa, a samo je Lajović u drugom gemu dvoboja imao dvije neiskorištene "break-lopte".

No, zato uzbuđenja nije nedostajalo u dva "tie-breaka" u kojima je odigrano ukupno nevjerojatnih 40 poena. Lajović je u prvom propustio tri set-lopte, a Karlović realizirao svoju četvrtu, dok je u drugom Ivo zaostajao 4-6, spasio dvije set-lopte, a potom kod 8-7 na svom servisu realizirao svoju drugu meč-loptu za probooj u četvrtfinale.

Karlović čeka boljega iz dvoboja Španjolca Marcela Granollersa i Južnokorejanca Hyeong Chunga, koji se igra kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:25