U DVA TIE-BREAKA

Roddick slavljem u Brisbaneu otvorio sezonu

Andy Roddick of the U.S. returns a shot against Radek Stepanek of the Czech Republic during the men's singles final at the Brisbane International tennis tournament, January 10, 2010. REUTERS/Tim Wimborne (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS)
 Reuters

Amerikanac Andy Roddick osvojio je naslov na ATP turniru u Brisbaneu, koji se igrao na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 372.500 dolara, pobjedom nad Čehom Radekom Štepanekom u finalu 7-6 (2), 7-6 (7).

U meču koji je trajao dva sata i pet minuta Roddick, prvi nositelj turnira i sedmi igrač svijeta, mogao je do pobjede i puno lakše, ali je propustio veliku prednost od dobivenog prvog seta i vodstva 4-0 uz dva breaka viška u drugom setu.

U tie-breaku odlučujućeg seta Roddick je imao veliku prednost 6-1, Štepanek je nanizao pet uzastopnih poena, ali je potom na prvu meč-loptu Amerikanca napravio dvostruku pogrešku.

Roddicku je ovo prvi naslov u skoro tri mjeseca (propustio je kraj prošle sezone zbog ozljede koljena), te 28. ukupno u karijeri, a pobjeda protiv Štepaneka je njegova šesta u sedam dosadašnjih međusobnih mečeva.

- Radek, znam da si ovdje pobijedio prošle godine i da si na ovom terenu (Pat Rafter Arena) bio neporažen, pa sam na trenutak pomislio da je to tvoja sudbina – rekao je Roddick, koji je zamalo prokockao već dobiveni meč budući je imao dobiven set i vodstvo 4-0 u drugom uz dva napravljena breaka.

- Ono što ti moram priznati je da ideš na svaku loptu i nikada ne odustaješ. To je nešto čemu treba zapljeskati – dodao je sedmi igrač ATP ljestvice, koji je pobjedom preskočio Lleytona Hewitta na trećem mjestu ljestvice aktivnih tenisača po broju osvojenih turnira, iza Rogera Federera (61) i Rafaela Nadala (36).

Štepanek, 12. igrač ATP ljestvice i prošlogodišnji pobjednik turnira u Brisbaneu, ostao je na četiri turnirske titule u karijeri.

ATP Brisbane, finale:

Roddick (1) – Štepanek (2) 7-6 (2), 7-6 (7)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:20