PRIJETILA SUTKINJI

Serena kažnjena minimalno s 82.500$!

'Kunem se Bogom da ću uzeti ovu jeb... lopticu i nagurati ti je jeb... u grlo. Čuješ li me?', vikala je mlađa sestra Williams tijekom susreta na US Openu sa Kim Clijsters
Serena Williams of the US returns to her sister Venus during their WTA Championships final tennis match at the Khalifa International Tennis and Squash Complex in Doha on November 1, 2009. Serena Williams won her second career WTA Championships title with a commanding 6-2, 7-6 (7/4) victory over sister Venus, a triumph which earned her a cool 1.55 million dollars. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR
 AFP

Zbog “teške uvrede” i “naročito neprimjerenog ponašanja” spram jedne linijske sutkinje tijekom polufinalnog meča ovogodišnjeg US Opena Serena Williams rekordno je kažnjena.

Američkoj je 27-godišnjoj tenisačici, trenutačno prvorangiranoj na WTA ljestvici, Odbor Grand Slam turnira odredio kaznu od minimalno 82.500$.

Osim novčanim iznosom Serena je kažnjena rokom kušnje u dvogodišnjem trajanju. Bude li ponovila sličan incident na Grand Slam turnirima tijekom sljedećih dviju godina te time narušila uvjetnu kaznu, novčana će joj se kazna povisiti na 175.000$, te će joj biti zabranjen nastup na prvome sljedećem US Openu.

Povjerenik Grand Slama Bill Babcock potvrdio je da je Sereni izrečena kazna najrigoroznija u povijesti Grand Slam turnira. Dosad je najgore prošao, novčanom kaznom od 48.000$, Jeff Tarango, također zbog incidenta na US Openu, i to u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Serena je linijskoj sutkinji tijekom polufinalnog meča, kojeg je na kraju izgubila od Belgijke Kim Clijsters, zaprijetila da će joj “nabiti je.... lopticu niz grlo”.

Od nagrade za polufinalni nastup u New Yorku zaradila je 350.000$. Lani je zaradila najviše među tenisačicama (6.5 milijuna dolara), dok je u karijeri od nagrada privrijedila 28 milijuna dolara.

Njezin ju je matični savez, USTA, kaznio s deset tisuća dolara, maksimalnom kaznom koju propisuje njihov pravilnik.

Trenutačno se Amerikanka nalazi na Barbadosu, gdje igra ekshibicijski turnir. Babcock ju je o kazni, otkrio je, informirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:25