POGLED U BUDUĆNOST

Tracy Austin: Čilić je budući Grand Slam pobjednik

'Mladi Hrvat Marin Čilić je potencijalni budući Grand Slam pobjednik, ako ga zdravlje posluži, unatoč krhke građe i relativnog nedostatka iskustva'

Tracy Austin, bivša američka tenisačica koje je držala prvu poziciju na svjetskoj rang ljestvici, ponudila je čitateljima najtiražnijeg australskog dnevnika The Australiana svoje viđenje netom završenog prvog Grand Slam turnira sezone.

Nakon završetka karijere, koju je završila prerano zbog brojnih ozljeda, danas 47-godišnja Tracy Austin, osvajačica US Opena 1979. i 1981. godine, angažirala se kao komentator teniskih turnira i aktualnosti u mnogim raznim medijima. Za Australian je odabrala nekoliko ''naj-kategorija'' sa Australian Opena, a nama je najzanimljivija prva u njezinom nizu, u kojoj vrlo pohvalno piše o najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću, polufinalistu u Melbourneu.

Tenisač koji je najviše napredovao: ''Mladi Hrvat Marin Čilić je potencijalni budući Grand Slam pobjednik, ako ga zdravlje posluži, unatoč krhke građe i relativnog nedostatka iskustva. Uspio je ostvariti dvije sjajne pobjede u pet setova, protiv Juana Martina Del Potra i Andyja Roddicka, a onda je odigrao tijesan meč i izgubio u četiri od Andyja Murrayja.''

U istoj rubrici, ali u ženskom turniru, Austrin je izdvojila Kineskinje Na Li i Jie Zheng, koje su dogurale do polufinala.

''Time su dokazale da Kina više nije tek uspavani gigant u ženskom tenisu. Njihove predstave sigurno su inspirirale milijune kineskih djevojčica u potrazi za teniskom srećom''.

Kao ''najneugodniji trenutak turnira'', Austin navodi ''hrvatskog navijača koji je ušao na središnji teren kako bi se rukovao s Marinom Čilićem nakon njegovog poraza od Murrayja prije nego što su djelatnici osiguranja uopće postali svjesni njegove prisutnosti na terenu''.

''Najveći prigovarač'' u izboru Austin je mladi17-godišnji Australac hrvatskih korijena Bernard Tomic ''koji je pokazao vrlo solidnu predstavu u porazu u pet setova od Marina Čilića u 2. kolu, ali se onda tužio da mu je meč u večernjem terminu (završio u dva sata ujutro po lokalnom vremenu, op.a.) predstavljao veliki nedostatak jer je završio nakon termina u kojem on već spava''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:04