Nekirurška korekcija vjeđa

BEZ OPERACIJE I DUGOG OPORAVKA: Mladost vašem pogledu u samo sat vremena vraća novi hit tretman

Sve o novoj, sigurnoj tehnici za borbu s prvim znakovima starenja kože, i to bez noža, otkriva dr. Ivana Nola, omiljena liječnica poznatih hrvatskih lica i jedna od najpoznatijih dermatovenerologinja u Hrvatskoj.
 Foto: Shutterstock

Starenjem i promjenom kvalitete kože i potkožnih struktura javlja se umoran izgled bez obzira na to koliko je osoba naspavana. Zbog pojave viška kože na gornjim vjeđama, žene se žale najčešće kako ne mogu više nanijeti sjenilo, tuš ili olovku na gornji kapak. U slučaju pojave viška kože na donjim vjeđama ili pojave masnih jastučića umoran izgled se dodatno naglašava. S obzirom na to da su danas sve popularnije neinvazivne metode pomlađivanja, idealan tretman za ovu vrstu problema je nekirurška korekcija vjeđa, odnosno podizanje kapaka bez noža. Sve o novom hit tretmanu doznali smo od dr. Ivane Nole.

dr. Ivana Nola ističe kako je vrlo važno slušati savjet dermatologa oko njege kože nakon zahvata.

  • ŠTO JE NEKIRURŠKA KOREKCIJA VJEĐA? I ŠTO JE PLASMAGE?

Nekirurška korekcija vjeđa predstavlja uporabu plazma tehnologije Plasmage uređajem (engl. plasma based energy) koja sublimacijom bez ablativnog efekta na kožu omogućuje zatezanje kože, rješavanje viška kože, bora i dobroćudnih izraslina. Opisani rezultati se postižu ionizacijom atmosferskih plinova koji dovode do instant kontrakcije vlakana kože oko očiju i ne oštećuje se ostalo tkivo.

  • KOLIKO TRAJE TRETMAN?

Za proceduru je potrebno izdvojiti najmanje sat vremena. U to je uračunato i apliciranje anestetske kreme, koja na koži mora biti 30 minuta.

  • KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?

Broj tretmana ovisi o fiziološkom odgovoru naše kože na tretman, ali i o našim zahtjevima do koje mjere smo s korekcijom vjeđa zadovoljni. Navedeni tretmani, ako se ponavljaju, provode se nakon 4 tjedna, sve do postizanja željenog rezultata.

  • JE LI TRETMAN SIGURAN?

Tretman je neinvazivan, jednostavan, za iskusnog liječnika, za provedbu i siguran. Daje rezultate kao kirurški zahvat, no bez oživljavanja i bespotrebnih rizika kirurškog zahvata. A nije nevažno i kako Plasmage uređaj zadovoljava EU mjere sigurnosti za okoliš i zdravlje.

  • KOJE SU MOGUĆE NUSPOJAVE?

Neposredno nakon tretmana javlja se otok. Manja neugodnost može potrajati 2-3 dana. Otok i točkaste krastice razvijaju se na mjestu svakog doticaja s kožom. Sitno točkaste kraste otpadaju već peti dan, a neke se zadržavaju do 7. dana. Izuzetno je bitno nakon tretmana striktno se držati prepisane njege kože od strane dermatologa.

  • ŠTO JE PREPORUKA DERMATOLOGA, KAKO NJEGOVATI KOŽU?

Izuzetno bitno je ne na silu skidati krastice i aplicirati kreme koje je prepisao dermatolog. Koža se ne smije najmanje 4 tjedna izlagati suncu, solariju ili sauni. Važno je nanositi cijelo to vrijeme kreme s visokim zaštitnim faktorom i nositi sunčane naočale.

  • KADA SU VIDLJIVI REZULTATI I KOLIKO TRAJU?

Već nakon sedmog dana, po otpadanju krasta, mogu se zamijetiti rezultati, koji se razvijaju još naredna 2 do 4 tjedna. Ovisno o stupnju rezultata koji pacijent želii postići, potrebno će biti više od jednog tretmana. Trajnost rezultata ovisi o broju provedenih tretmana, stila života, prirode kože i biološkog ritma starenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2023 20:50