INJEKCIJA TOPI MASTI

REVOLUCIONARNI TRETMAN: Riješite se masnih naslaga s kritičnih točki bez kirurškog zahvata

dr. Jeannette Gjurić otkrila je sve o revolucionarnoj metodi koja poput čarobnog štapića uklanja tvrdokorne masne naslage s upravo onih područja s kojih ih želite ukloniti, i to sve brzim postupkom, bez operacije i potrebe za oporavkom.
 Getty Images/iStockphoto

Višak masnog tkiva na trbuhu, unutarnjoj strani bedara, rukama ili pak ispod brade moguće je ukloniti sa svega nekoliko bezbolnih uboda iglicom - injekcijskom lipolizom.

Kako nam je otkrila dr. Jeannette Gjurić, inovatorica koja s iznimnim zanimanjem prati svjetske trendove i najbolje od njih dovodi i u Hrvatsku, injekcijska lipoliza siguran je zahvat koji broji više od 75.000 zadovoljnih pacijenata diljem svijeta.


VOLE GA I MANEKENKE

Bilo da se radi o masnim jastučićima na dnu leđa ili onima na području ispod pupka, većina nas ima jednu ili nekoliko "bolnih točaka" s kojih masno tkivo jednostavno ne odlazi. Rijetki su sretnici koje takva pojava zaobiđe, a javna je tajna da čak i manekenke odlaze na tretmane injekcijskom lipolizom ne bi li dotjerale figuru.

Injekcijska lipoliza izvrstan je tretman za osobe normalne tjelesne težine koje se žele riješiti lokaliziranih masnih naslaga s bilo kojeg dijela tijela.


ZA GUZU, NOGE, BOKOVE...

Radi se o metodi kojom se finim iglicama na željena područja aplicira sojin lecitin (fosfatidilkolin) - tvar koja otapa masnoću i polako je uklanja iz tijela", otkrila nam je dr. Gjurić, specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine. Lecitin je sastojak koji se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a ima važnu ulogu u metabolizmu masti. Naime, ova prirodna tvar smatra se razgrađivačem masti jer ih pretvara u mješavinu s vodom koja se potom izbacuje iz organizma.

"Postupkom injekcijske lipolize dolazi do pucanja adipocita, a ostaci masne stanice razgrađuju se i transportiraju limfnim putem. Ovaj proces ujedno potiče kožu na regeneraciju te tako povećava elasticitet tretiranog područja", dodaje dr. Gjurić, ističući kako se tretman može izvoditi na svim dijelovima tijela na kojima postoji višak tvrdokornih masnih naslaga, a cijena jednog tretmana iznosi 3750 kuna.

Foto: Press

OBLIKOVANJE BEZ LIPOSUKCIJE

Iako se postupkom mijenja kontura tretiranog područja kojim se u konačnici utječe na siluetu cijeloga tijela, injekcijska lipoliza nije metoda mršavljenja, već oblikovanja tijela. Dijelovi tijela koji uporno odolijevaju sagorijevanju masnih stanica, direktno se tretiraju injekcijskom lipolizom, ističe dr. Gjurić, a adipociti u tom području ostaju trajno razoreni i više se na tom mjestu ne pojavljuju.


KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO

U pravilu su potrebna 2 do 4 tretmana u obaveznom razmaku od 8 tjedana i postižu se izvrsni rezultati. Na tržištu ćete pronaći različite ponude, no tretman injekcijske lipolize smiju izvoditi samo certificirani liječnici educirani za ovakav postupak, i to preparatima koji se dobivaju isključivo od Netzwerk Lipolyse, udruženja koje se bavi edukacijom liječnika, kontrolom kvalitete i distribucijom preparata za injekcijsku lipolizu koju su razvili njihovi stručnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 01:25