HUMANE METODE

Kako se zauvijek riješiti pauka iz doma? Postoji biljka čiji im je miris odbojan...

Ako pak iz bilo kojih razloga ne možete imati ovu biljku u svom domu, lako se napravi tekućina koja će ih otjerati
 Ernie Janes/Nature Picture Library/Profimedia

Premda su pauci korisna mala stvorenja, a osim toga ne zauzimaju nam puno prostora ako usele u naš dom, mnogi ih se boje pa ih ne žele ni blizu. Mi u rubrici VauMijau podržavamo isključivo metode kojima životinje držimo podalje od sebe, a ne one kojima ih lišavamo života.

Dobra vijest je da postoji načini kako iz držati podalje. Uz pomoć biljaka. Postoje neke čiji im se miris ne sviđa i ako ga osjete u prostoriji, neće uči u nju. Recimo, ako posadimo mentu, radije će potražiti drugi dom. Ako pak iz bilo kojih razloga ne možete imati ovu biljku u svom domu, lako se napravi tekućina koja će ih otjerati. Važno je napomenuti da im ona samo smrdi, ali im ni na kakav način ne škodi.

Nju ćemo lako napraviti tako što u šalicu vode stavimo pola šalice alkoholnog octa i 20 kapi eteričnog ulja mente. Sastojke dodavati tim redom, a onda tekućinu dobro promiješati. Stručnjaci savjetuju da je stavimo u bočicu koja ima raspršivač i da njome redovito prskamo mjesta na kojima smo vidjeli da pauci pletu mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:36