ŠEF HRVATSKE LUTRIJE

‘Angažirat ćemo odvjetnike i tužiti Marasa i Bernardića, čega su se oni odrekli?‘

Musa je naveo da Hrvatska lutrija nije isplatila niti će isplatiti ove poslovne godine bilo kakve bonuse svojim zaposlenicima
Mario Musa
 Marko Todorov/Cropix

Mario Musa, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije, demantirao je danas navode SDP-ovca Gordana Marasa koji je rekao da je ta tvrtka tijekom koronakrize isplatila bonuse svojim direktorima. Musa je naveo da Hrvatska lutrija nije isplatila niti će isplatiti ove poslovne godine bilo kakve bonuse svojim zaposlenicima.

- Napominjem da Hrvatska lutrija nije uzela državne potpore za očuvanje radnih mjesta, za razliku od naše konkurencije, koja ih je koristila obilno. Unatoč svemu, nama je prioritet bio očuvanje radnih mjesta i stabilnost poslovanja.

S ponosom možemo istaknuti da smo ostvarili oba ta cilja, a posebno se ponosimo činjenicom da smo očuvali sva radna mjesta, uključujući i 190 radnika koji su na ugovoru na određeno - rekao je Musa.

Dodao je da su se članovi Uprave odrekli jedne plaće, a menadžment dijela plaće te da su taj novac donirali inicijativama Zajedno za Zagreb i Hrvatska protiv koronavirusa. Uz sve to, dodaje, svi su se zaposlenici Lutrije odrekli prava na isplatu uskrsnica.

Predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i Gordanu Marasu poručio je neka djelima pokažu kako su oni konkretno pomogli građanima.

- Njima su puna usta briga za građane, no čega su se oni odrekli za vrijeme ove krize? Neka djelima konkretno pokažu kako su pomogli, a ne samo da su jaki na jeziku - rekao je Musa te dodao da prestanu širiti laži.

Za kraj je istaknuo da sve što je rekao može potkrijepiti i “papirnatim” dokazima, koje će dostaviti i SDP-u, no nije, kaže, siguran kako će se esdepeovci snaći u svim tim brojkama. Ujedno je rekao da će, s obzirom na izrečene klevete i laži, Hrvatska lutrija angažirati odvjetnike te da će sva sredstva nakon dobivenog spora uplatiti u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:53