KAOS NA CRPKAMA

Britanci se doslovce tuku za gorivo na pumpama: Snimljen i brutalni obračun nožem

Višesatno čekanje da se napuni tank neke je osobe posebno izludjelo pa je zabilježen i niz incidenata
Nasrtaj nožem u redu za gorivo
 Screenshot

Nestašica goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu izazvala je nezapamćene gužve na benzinskim crpkama s kojih dolaze prizori dugih redova nervoznih vozača.

Višesatno čekanje da se napuni tank neke je osobe posebno izludjelo pa je zabilježen i niz incidenata.

Posebno je napeto bilo na lokaciju u Wellingu, u jugoistočnom Londonu, gdje je u redu za gorivo jedan vozač nožem prijetio drugom vozaču.

Na snimci koju je objavio Daily Telegraph vidi se kako muškarac obrijane glave viče na osobu koja je zatvorena u jednom autu (čini se da je riječ o Citroenu) i pritom u desnoj ruci drži nož. U drugom kadru vidi se kako osoba u Citroenu pokušava pobjeći od nasrtljivog manijaka koji se baca na haubu automobila pa potom s njega silazi i nogom razvaljuje lijevi retrovizor na autu.

Londonska policija rekla je da su dobili prijavu o incidentu u ponedjeljak poslijepodne, ali da "nisu ušli u trag ni jednom od vozača koji su sudjelovali u okršaju".

Iako je riječ o posebno nemiloj sceni, za očekivati je da to neće biti zadnji takav slučaj. Naime, panična kupnja goriva ne jenjava, a sve više benzinski crpki diljem Britanije ostaje bez goriva.

Daily Telegraph javlja i da je dosad tijekom vikenda zabilježeno više od 250 slučajeva u kojima su očajni vozači natočili pogrešno gorivo u rezervoar, zbog čega su morali zvati pomoć na cesti. Inače je prosječni broj takvih slučajeva tijekom vikenda - 20.

- Vozači moraju biti oprezni jer smo zabilježili dramatičan skok slučajeva ulijevanja pogrešnog goriva. Kako svaki takav rezervoar moramo potpuno isprazniti, tako dolazi do dodatnog rasipanja goriva, objasnio je Edmund King, čelnik Pomoći na cesti.

Kolone za gorivo u utorak su se toliko povećale da je reagirala i britanska Vlada koja je u pomoć pozvala vojsku. Više od 150 vojnika će dostavljati gorivo, a vlast, koja se jako trudi ne širiti paniku među građanima, je to nazvala "razumnim potezom iz predostrožnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:11