IMAMO REAKCIJE

Čuli smo se s prozvanim sucima iz Osijeka, evo što kažu o Mamićevim optužbama: ‘Blago meni!‘

Javio se i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, kaže da nema namjeru komentirati ‘apsurdne i neistinite‘ tvrdnje
Zvonko Vrban, Zvonko Vekić, Darko Krušlin
 Cropix

Suci Županijskog suda u Osijeku, koje je Zdravko Mamić javno prozvao i optužio za kriminalne radnje, redom su u razgovoru s nama prvenstveno istaknuli kako ne žele komentirati izrečeno.

- Nemam komentara na sve što je izrečeno - rekao je Zvonko Vekić, dodavši kako je o tome sve rečeno potvrđivanjem druge optužnice protiv Mamića kada je upravo on bio predsjednik optužnog vijeća te određivanjem istražnog zatvora protiv istoga. Dodao je i kako je istina da je bio u Dubaiju, ali ne kao Mamićev gost, nego kod svog zeta koji je tamo radio kao liječnik.

- Blago meni! Što reći na to? - zapitao se Darko Krušlin, kada smo ga nazvali i samo kratko poručio.

- Nemam nikakav komentar na njegove riječi, jer je to van pameti, a sve o tome kako smo vodili postupak govori efikasnost vođenja i završetka postupka, kvalitetno određena i obrazložena presuda te njezina potvrda na Vrhovnom sudu – rekao je sudac koji je osudio Mamića.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban kazao je sljedeće.

- Nadam se da će se istražiti sve što je na toj 'pressici' izrečeno i da će se utvrditi što je od toga istina, a što nije – rekao je Vrban.

'Sessa nema namjeru komentirati apsurdne Mamićeve tvrdnje'

Mamić je na konferenciji za novinare teško optužio i predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu nazvavši ga kriminalcem i kleptomanom. Dodao je da je osobno Sessi nosio novac.

Povodom tih optužbi, Vrhovni sud je poslao priopćenje u kojem stoji da Sessa nema namjeru odgovarati bivšem čelniku Dinama.

- Predsjednik Vrhovnog suda nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru - piše u kratkom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 14:22