SANACIJA I ČIŠĆENJE

Debeljak i njegovih 30 radnika sa strojevima već treći dan pomažu na petrinjskom području

‘Što se tiče Petrinje tu je sigurno 80 posto kuća oštećeno, a 20 posto njih ima jako velika oštećenja‘, kaže Debeljak
Strojevi DIV Grupe
 Div Grupa

Predsjednik uprave DIV Grupe Tomislav Debeljak već je treći dan u Petrinji i selima oko Petrinje i Gline, skupa s tridesetak radnika DIV Grupe i kooperantskih tvrtki.

Potres na ovom području ga je zatekao u Splitu, kada je uvidio razmjere štete bilo je, kaže, jasno da pogođena područja odmah trebaju pomoć. Otkriva da se čuo se s odgovornima u Vladi RH nakon toga ga je nazvao ministar Horvat i odmah je krenuo prema najteže pogođenom području.

image
Strojevi DIV Grupe
Div Grupa

„Znao sam da je u ovoj fazi najnužniji poslovi sanacije i čišćenje, tako da smo dovezli tridesetak strojeve uključujući i veliku dizalicu. Da je trebalo mobilizirati još strojeva, mi bi ih dovezli“, kaže Debeljak.

Debeljak otkriva da u ovom trenutku njegova ekipa obavljaju sanacije krovišta i dimnjaka u Petrinji te da obavljaju čišćenje puteva u okolnim selima u kojima je, napominje, puno teža situacija.

image
Strojevi DIV Grupe
Div Grupa

„Dan nakon potresa smo imali dosta posla oko čišćenja prometnica jer su pale i stijene na ceste i bilo je dosta odrona. Čak su i neke kuće koje su srušene u potresu pale na ceste. Dio naših ljudi i strojeva je angažiran u Glini. Dosta smo radili i radimo na sanaciji krovova i dimnjaka. Radimo svugdje, odnosno, gdje nam kažu da treba . A kada padne mrak svi skupa se okupimo u šatoru koji smo postavili na parkingu preko puta tvornice Gavrilović“, pojašnjava Tomislav Debeljak.

image
Strojevi DIV Grupe
Div Grupa

Debeljak napominje da su najviše stradale starije kuće.

“Pogotovo je otkriva teška situacija u selima. U nekim selima ima puno kuća koje su se skroz srušile. Što se tiče Petrinje tu je sigurno 80 posto kuća oštećeno a 20 posto njih ima jako velika oštećenja“, procjenjuje Tomislav Debeljak.

Kako se saznaje od radnika DIV Grupe i njihovih kooperanata koji su na terenu na potresom pogođenom području koordinirano djeluju i s tvrtkom Izvođač iz Grubina čiji je vlasnik Petar Karin također među prvima sa strojevima i radnicima došao na ovo područje.

image
Radnici DIV Grupe strojevima miču kamenje
Div Grupa
image
Radnici DIV Grupe strojevima čiste ruševine
Div Grupa
image
Stroj DIV Grupe
Div Grupa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:39