POGLEDAJTE VIDEO

Doznali smo što se dogodilo s hrvatskim tankerom u Bosporu: ‘Nije bila baš takva drama‘

Prema prvi izvještajima, došlo je do pogreške u sustavu za upravljanje i na kraju je trebalo čak osam remorkera da ga zaustavi
Tjesnac Bospor, brod Rava
 Diego Cupolo

Pomorski promet u tjesnacu Bosporu zasutavljen je nakon što je tanker hrvatske 'Tankerske plovidbe' nekontrolirano krenuo prema obali, javlja turska televizija.

Tanker dug 249 metara iz nepoznatog razloga počeo je plutati prema obali i u posljednji trenutak spriječena je katastrofa. Remorkeri su ga uspjeli zaustaviti na samo 300 metara od obale.

Ono što je zanimljivo, tanker Rava je plovio pod zastavom Hrvatske, i bio je na ruti Novorosijsk (Rusija) - Cartagena (Španjolska).

Prema prvi izvještajima, došlo je do pogreške u sustavu za upravljanje i na kraju je trebalo čak osam remorkera da ga zaustavi. Postoji i druga verzija priče u kojoj jednostano stoji da je brodu otkazao motor.

Predsjednik uprave Tankerske plovidbe Mario Pavić nam je rekao da je od početka u kontaktu s posadom broda Rava Zadar.

- Brod se sigurno provukao kroz tjesnac vlastitim pogonom. Pomogao mu je samo jedan remorker. Na brodu nema ozlijeđenih osoba niti je došlo do bilo kakvog onečićšćenja okoliša.

Dodao je kako smatra da se radi o preuveličavanju događaja jer nikakva kastastrofa nije prijetila.

Kako neslužbeno doznajemo, na Tankeru Rava Zadar je na kratko vrijeme otkazao pogonski sustav, no naši nas sugovornici uvjeravaju kako je riječ o uobičajenim događanjima i da nikakva ozbiljnija situacija nije prijetila.

Iz kompanije su nam rekli da će se o cijelom događaju službeno oglasiti čim prikupe sve podatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:05