JOSIP DABRO

HDZ-ov ‘disident‘ zbunjen pitanjima o diplomi: Magistar sam, studirao sam 3 godine. Da, 5 godina... Ne razumijem

Na presici se otvorilo pitanje oko stručnog zvanja gospodina Dabre jer su se u kuloarima pojavile nejasnoće oko njegove stručne spreme
Josip Dabro
 Screenshot

Kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je nedavno napustio HDZ, Josip Dabro formalizirao je u ponedjeljak suradnju s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Na konferenciji za novinare na kojoj je suradnja predstavljena javnosti otvorilo se i pitanje oko stručnog zvanja gospodina Dabre jer su se u kuloarima pojavile nejasnoće oko njegove stručne spreme.

Zato smo ga upitali što je točno po struci te kada je i gdje završio fakultet.

- Po struci sam magistar kineziologije, završio sam 2013. Kineziološki fakultet u Zagrebu. To je tri godine - rekao je Dabro, na što je jedna kolegica reagirala kazavši da s tri godine fakulteta ne može biti magistar kineziologije.

- Rekao sam magistar kineziologije - ponovio je, na što je rečeno da za to treba pet godina studija.

- Da, pet godina. Ne razumijem pitanje... Studirao sam pet godina. Imam zvanje magistra kineziologije - zaključio je, a nakon 'pressice' nam je prišao kazavši kako ga je naše pitanje zateklo, da se malo zbunio, pa je želio pojasniti sve oko svoga zvanja.

- Završio sam 2013. trogodišnji studij na KF u Zagrebu i stekao zvanje prvostupnika kondicijske pripreme. Nakon toga sam na Edukacijskom fakultetu u Travniku položio razliku ispita, i 2018. završio četiri godine smjera Opća kineziologija, a potom i dodatnu petu godinu te 2019. diplomirao i stekao zvanje magistra kineziologije, što mi je Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske nostrificirala 2019. godine - rekao je Dabro, koji nam je naknadno poslao i svoje skenirane diplome te rješenje Agencije o priznavanju diplome iz Travnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:27