HIDO BIŠČEVIĆ

Hrvatski veleposlanik u Srbiji u suzama zahvalio na podršci: ‘Teško je opisati koliko ovo znači‘

Ispred zgrade veleposlanstva Hrvatske u Beogradu održan skup solidarnosti s onima koji su pogođeni potresom na području Petrinje
Hido Biščević
 Screenshot: Nova.rs/YouTube

Danas je ispred zgrade veleposlanstva Hrvatske u Beogradu održan skup solidarnosti s onima koji su pogođeni u razornom potresu na području Petrinje. Okupljenima se obratio veleposlanik Hrvatske u Srbiji, Hidajet Biščević, koji je na poruke podrške emotivno reagirao, piše Nova.rs.

Hrvatski ambasador se građanima Srbije zahvalio na podršci “od srca”, a dok je odgovarao na pitanje koliko mu to znači bio je na rubu suza:

“To je teško, iskreno da vam kažem, teško riječima opisati koliko ovo znači. Hvala vam”, rekao je Biščević okupljenima.

Aktivistkinja za ljudska prava i potpredsjednica Društva “Koraci” Aida Ćorović rekla je za Nova.rs da je ovaj skup nastao kao emotivna reakcija nje i njenih prijatelja da se okupe danas u 12.20, u vrijeme kada je jučer počeo potres.

“Ova gesta je nastala iz potrebe da se pruži podrška građanima Hrvatske i da ponudimo svoju pomoć”, rekla je Ćorović i dodala:

“Ja mogu bez svake patetike kazati da smo tu za sve ljude u regiji, da oni mogu računati na građane i građanke Srbije”.

Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd poručio je da bilo grozno gledati ono što se jučer događalo u Petrinji.

“Voljeli bismo da se u regiji šire poruke solidarnosti, međusobnog uvažavanja, podrške i ljubavi. Ako možemo tome doprinijeti, drago mi je i ponosan sam”, rekao je Lazović za Nova.rs.

Snažan potres magnitude 6,2 po Richteru u utorak u 12:19 pogodio je područje Petrinje, Gline i Siska. Smrtno je stradalo sedam osoba, a materijalna šteta je ogromna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:41