HANZA MEDIA STUDIO

Igor Peternel o izbornoj noći: ‘Neću vas lagati, bio sam razočaran, osjećao sam se kao gubitnik‘

Nemam želju biti kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba - ustvrdio je član glavnog odbora te stranke Igor Peternel
Igor Peternel
 Jutarnji List

- Nemam želju biti kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba - ustvrdio je u studiju Hanza Medije član glavnog odbora te stranke Igor Peternel, jedan od najbližih suradnika Miroslava Škore.

Novinar Jutarnjeg lista Marko Špoljar izbornu je noć proveo u stožeru Domovinskog pokreta pa potvrđuje kako je nakon objave izlaznih anketa tamo atmosfera bila slavljenička jer se činilo da Andrej Plenković bez njih neće moći formirati vlast, da bi kako je vrijeme odmicalo postalo jasno da je Škorin pokret jedan od najvećih gubitnika ovih izbora iako je osvojio 16 mandata.

Peternelu je za dlaku, odnosno nekoliko stotina glasova, izmaknuo saborski mandat u prvoj izbornoj jedinici. Priznaje da mu je zbog toga jako žao kao i zbog činjenice da je Domovinski pokret završio u oporbi te neće imati mnogo prilike povlačiti konkretne poteze i u djelo provoditi svoju politiku.

Bez obzira na rezultat kojim u Domovinskom pokretu ne mogu biti sasvim zadovoljni Peternel tvrdi da ostaje uz Škoru te da ga u politici posebno zanimaju pitanja ljudskih prava, a jedno od njih je svakako i pravo na pobačaj.

Također, objašnjava što je mislio kada je na društvenim mrežama napisao da sada razumijem sve roditelje kojima se kćeri udaju za idiote, a oni na vjenčanju moraju glumiti da su cool s tim. Komentira i izborni potop SDP-a, stranke čiji je član bio prije desetak godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 05:22