EKSKLUZIVNO

Imamo snimku na kojoj mladi Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme: Žao mi je, ne mogu to opravdati

Snimka je nastala 27. kolovoza 1994. godine na svabi Alene i Ante Tonkovića, a na kojoj je tada 25-godišnji Puljak bio kum mladoženji
Ivica Puljak
 Jutarnji List

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja ustaških simbola. Posljednji put učinio je to nedavno - 10. travnja kada je rođendan NDH slavio predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik, pukovnik Marko Skejo, koji je u svom govoru branio pozdrav “Za dom spremni” ističući kako se "tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države". Pripadnici Udruge 9. bojne HOS-a na odorama su nosili obilježje s natpisom "Za dom spremni".

Puljak, koji prema anketama ima realne šanse ući u drugi krug gradonačelničkih izbora, rekao je tada da najoštrije osuđuje svako veličanje ustaške ideologije.

- Građani Splita su uvijek bili i uvijek će biti ponosni na svoju antifašističku prošlost. To je neupitna i neizbrisiva vrijednost – poručio je Puljak.

A onda je danas, samo šest tjedana od tog Puljakovog slavlja antifašizma, netko tko mu sigurno želi 'sreću' na izborima (16. svibnja) redakciji Jutarnjeg lista poslao video snimku na kojoj Ivica Puljak pjeva neke od najogavnijih ustaških pjesama u kojima se slave NDH, Ante Pavelić, zločinačka Crna legija...

Snimka je nastala 27. kolovoza 1994. godine na svabi Alene i Ante Tonkovića, a na kojoj je tada 25-godišnji Ivica Puljak bio kum mladoženji.

Sjećate li se da ste na toj svadbi pjevali, skupa s mladoženjom, ustaške pjesme?

- Ne sjećam se toga. Stvarno se ne sjećam, davno je to bio. Bio sam mlad tada... Ja sam drugačiji čovjek sada nego što sam bio u to vrijeme. Poslije toga živio sam i školovao se vani, vidio svijeta – rekao je za Jutarnji list Ivica Puljak. Kandidat za gradonačelnika Splita kaže da mu je užasno žao (zbog toga što je na toj svadbi pjevao ustaške pjesme, nap. a.).

- Stvarno mi je žao zbog toga. Na to sigurno ne mogu biti ponosan. To, apsolutno, ne želim niti mogu opravdati – poručio je Ivica Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. siječanj 2024 09:45