REKORDER

Ispovijest čovjeka koji je napuhao 4.27 promila: ‘A kako i ne bi kad sam pio tri dana‘

Marija Kovačeka u Sesvetama Ludbreškim policajci su u 14.50 sati "ulovili" sa velikom koncentracijom alkohola u organizmu

Mario Kovaček priznao je da je pijan sjeo za volan

 Nikola Wolf/Podravski list

Prošle subote apsolutni neslavni rekorder u prometu ulovljen je u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim, kada su policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili vozača osobnog vozila starosti 39 godina. Nadzorom je utvrđeno da je osobnim vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od čak 4.27 promila. Pronašli smo rekordera koji nam je ispričao kako se vraćao kući s trodnevne fešte kada je ulovljen, a radi se o Mariju Kovačeku iz Karlovca Ludbreškog.

Ova priča objavljena je danas u tiskanom izdanju Podravskog lista.

– Tri dana slavio sam s društvom, jedan iz društva je dobio sina, bile su i zaruke i tako se zalomilo. Bili smo u krčmi u Sesvetama i tamo mi je bio auto, a onda smo otišli i u Gorice kod prijatelja i kasnije se ponovno vratili u Sesvete otkud sam i krenuo doma – ispričao je Marijo.

Rekao je i kako je policija patrolirala cijeli dan i kako mu je auto stalno bio ispred kafića, mislili su da je cijelo vrijeme unutra pa su ga zaustavili.

– Krenuo sam doma automobilom, sjećam se svega i svjestan sam da nisam trebao. Još mi sestrična radi tamo u krčmi i mogla me ona voziti ili netko drugi, ali teško pijanom nešto objasniti, još pogotovo jer sam do kuće udaljen možda kilometar i pol. Na kraju su me zaustavili kod groblja u Sesvetama. Odmah sam stao kad sam vidio rotirke i znao sam da sam kriv – rekao je Mario kojeg je policija odvela u postaju na triježnjenje.

Video: Nikola Wolf / Podravski list

Rekao je kako je znao da ima dosta alkohola u sebi jer je slavlje trajalo tri dana zaredom i kako mu je žao što je sjeo za volan, a kaže kako se i svega sjeća unatoč tolikom alkoholu u krvi pa je ispričao i kako se ‘proveo’ na policiji.

– A tko ne bi napuhao toliko nakon tri dana. Pilo se pivo i gemišti, a spavao sam možda 6-7 sati u ta tri dana. Nisam ludovao s autom, ali nisam ni trebao voziti. Kad su me zaustavili, odveli su me u postaju da tamo prespavam, ujutro su me pitali što ću jesti, dali su mi sendvič i sok i rekli da sam bio pristojan. A kakav bih i bio kad sam znao da sam kriv – rekao je Mario za Podravski.

Za Marija sada slijedi optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do tri mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i šest negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 04:25