STRELOVITO BRZO

Još jedan video: Rimčev C_Two snimljen kako juri čak 248 km/h na autocesti kod Zagreba

Dan nakon jurnjave kod Dubrovnika, mediji javljaju o još jednoj snimci ludo brze vožnje
Rimac C_Two vozi 248 km/ na cesti
 Screenshot: Youtube

Gotovo svi domaći mediji jučer su izvijestili o jurnjavi hrvatskog električnog hiperautomobila Rimac Nevera na državnoj cesti D8 (Jadranska magistrala).

Na cesti gdje je ograničenje 90 kilometara na sat, muškarac u jakni kompanije Rimac Automobili vozio je čak 232 kilometara na sat. Kako je jučer pisao Jutarnji.hr, automobil je najvjerojatnije vozio šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić. Iz tvrtke to zasad nisu službeno potvrdili.

Danas se pak na društvenim mrežama dijeli jedna ranija brza vožnja Rimčeve jurilice. Naime, na YouTube kanalu DragTimes još je 25. travnja ove godine objavljena snimka na kojoj automobil koji iznutra izgleda kao Rimac C_Two (prototip iz kojeg je razvijena Rimac Nevera) na cesti u "brzoj traci" vozi brzinom do 248 km/h.

24sata tvrdi da je vozač, čije se lice na snimci ne vidi, ovu brzinu postigao na autocesti A3, točnije na dijelu zagrebačke obilaznice kod Celina Samoborskih.

Snimka jurnjave C_Two počinje na 4.28

Podsjetimo, C_Two, koji je naknadno pretvoren u serijski model Nevera, ima doista zapanjujuće performanse - 1914 KS i 2300 Nm okretnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 1,85 sekundi te najveću brzinu od 412 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:11