‘NEDOSTAJEŠ MI TI‘

Legendarni Dupini i Petar Dragojević ovog ljeta oživjet će uspomenu na Olivera: Poslušajte obradu poznate pjesme

Snimili su spot i svoju obradu kultne Oliverove pjesme ‘Nedostaješ mi ti‘, kao najavu projekta i velike koncertne turneje

Petar Dragojević i Dupini oživjet će Oliverove hitove

 Igor Jakšić

Legendarni Oliverovi "Dupini" ovog se ljeta vraćaju na veliku glazbenu i koncertnu scenu. "Tragom Olivera" ime je projekta koji će vratiti stari sjaj ovoj, svima poznatoj grupi, a koja je desetljećima bila uz legendarnog i svima nam nikad prežaljenog Olivera Dragojevića. Njegovi vjerni "Dupini" i splitski pjevač Petar Dragojević koncem ožujka 2022. su u splitskom studiju snimili spot i svoju, novu obradu kultne Oliverove pjesme "Nedostaješ mi ti" - kao najavu projekta i velike koncertne turneje kroz koju ćemo se, uz podršku i odobrenje obitelji Dragojević, u iduće dvije godine, prisjećati Olivera i njegovih pjesama.

image

Dupini i Petar Dragojević - Nedostaješ mi ti

Promo

Petar Dragojević je splitski glazbenik i pjevač koji je (i obiteljski i glazbeno) bio vezan uz Olivera i njegove pjesme - pa su se "Dupini" i on sada spojili u jedno srce. Pokreću projekt čiji je jedini cilj njegovati i zauvijek očuvati glazbenu baštinu i sjećanje na tog hrvatskog pjevačkog barda, neponovljivog i nedostižnog dalmatinskog pjevača i istinskog glazbenog ambasadora Hrvatske u nas i u svijetu.

A Damir Osredečki, autor i producent projekta "Tragom Olivera", te koncertni menadžer Dupina i Petra Dragojevića, naglašava da im je "glavni cilj odati počast Oliveru - "koji je prije svega bio naš prijatelj, ali i i prijatelj svih ljudi koji su pjevali njegove pjesme" - te vratiti ovu legendarnu grupu na glazbenu scenu i koncertnu kartu, ne samo Hrvatske, već i cijele regije i inozemstva.

- Projekt će ići pod naslovom "Tragom Olivera". Želimo očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje nam je Oliver ostavio, a osim toga, ovo će biti i svojevrsni nastavak karijere njegovih legendarnih "Dupina". Plan je objediniti oko 80 posto najljepših Oliverovih pjesama i hitova, kao i 20 posto Petrovih pjesama", otkrio je Osredečki.

- U projektu će, dakle, sudjelovati Dupini, Petar Dragojević i još poneko gostujuće glazbeno iznenađenje - a prije svega glazbenici koji su bili vezani za Olivera i prošli određeni put s legendarnim Olijem (kao, primjerice, Tedi Spalato, Ante Gelo, Meri Cetinić, Jasna Zlokić i sl.). Ova predivna glazbena priča trajat će oko dvije godine, a plan nam je kroz turneju obići ovoljeto cijelu Dalmaciju, ali potom i cijelu regiju i inozemstvo. Smatramo da Oliverove pjesme ne treba puno obrađivati, jer je on jedinstven i neponovljiv. Stoga, "pjevat ćemo ga" na isti način, onako kako je i on sam pjevao i nastupao diljem domaćih i svjetskih pozornica, kaže Osredečki.

- No, njegov glas i njega nitko ne može zamijeniti... jer Oliver je sa svojom glazbenom ostavštinom i naslijeđem, smatramo, isinska hrvatska "kulturna baština" i naš svojevrsni, vječni "spomenik kuture"! Unatoč tome, uvjereni smo da će Oliverovi obožavatelji i štovatelji njegova glazbena lika i djela biti oduševljeni ovim našim, najljepšim glazbenim in memoriam programom - pjevajući s nama Oliverove pjesme, i tako mu i oni sa svoje odati vječnu slavu i počast. Našem jednom, jedinom i neponovljivom Oliveru Dragojeviću - najavljuje i obećava autor i glazbeni producent projekta "Tragom Olivera" Damir Osredečki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:50