PETAR I DUPINI

Oliverov nećak ‘oživjet‘ će splitskog slavuja: ‘On ne bi volio da mi sad vječno šutimo‘

‘Dupini‘ su se ponovo okupili, a na novim svirkama glasom će ih umjesto svog barbe pratiti upravo Petar Dragojević

Petar Dragojević i Dupini oživjet će Oliverove hitove

 Igor Jakšić

'Tragom Olivera Dragojevića' naziv je novog u tajnosti pomno spremanog glazbenog projekta koji će ujediniti Petra Dragojevića, nećaka slavnog splitskog pjevača, i 'Dupine', bend koji je omiljenog morskog vuka Olivera, desetljećima pratio na glazbenoj sceni. 'Dupini' su se, naime, ponovo okupili, a na novim svirkama glasom će ih umjesto svog barbe pratiti upravo Petar, koji je s bivšim Oliverovim bendom već snimio video spot i obradu pjesme 'Nedostaješ mi ti' kao najavu projekta i velike turneje kroz koju će se ovi glazbenici u naredne dvije godine prisjećati Olivera i njegovih pjesama.

- Iza Olivera je svima nama ostala velika praznina koju nitko nikada neće moći ispuniti. No, život ide dalje, a i mi i publika željni smo dobre glazbe i Oliverovih pjesama. Svih ovih godina otkako je Oliva 'partija' mnogi su nas pitali hoćemo li ikada više zasvirati. Iskreno, prve godine nakon njegove smrti nije nam bilo ni do čega, najmanje do svirke, a onda smo shvatili da ni Oliver ne bi volio da mi sad vječno šutimo. On je bio jednostavan, veseo čovjek koji je živio za glazbu i svoju familiju, pa smo onda odlučili udružiti snage s njegovim nećakom, koji svih ovih godina gradi sjajnu glazbenu karijeru, i tako zajedno izaći pred publiku. Krećemo s pjesmom 'Nedostaješ mi ti' jer je to vesela numera koju je Oliva najčešće izvodio s gitarom u rukama. Sada će za mikrofonom umjesto Olivera biti Petar Dragojević, koji tu nije tek kao puka zamjena za svog barbu, nego kao sjajni pjevač koji će Oliverove hitove donijeti na jedan novi način - kaže Goran Franjić Njoko iz 'Dupina' koji su se ponovo okupili na inicijativu glazbenog producenta i menadžera Damira Osredečkog.

image

Petar Dragojević i Dupini oživjet će Oliverove hitove

Igor Jakšić

- Glavni cilj projekta 'Tragom Olivera Dragojevića' je odavanje počasti samom Oliveru. Pritom je spoj 'Dupina' i Petra Dragojevića logičan, najlogičniji slijed jer su oboji vezani na Olivera. 'Dupini' su desetljećima uz njega bili na najvećim binama, a Petar je odrastao uz njega. Nitko ne može svirati Oliverove pjesme originalnije nego 'Dupini', dok Petar, koji je stasao u rasnog pjevača, kada sjedne za klavir nevjerojatno podsjeća na Olivera čak i bojom glasa. Ja čujem Olivera u ponekim tonovima! - priča Osredečki od kojeg doznajemo da će se 'Dupinima' i Petru na skorašnjim koncertima pridružiti i poneki glazbeni gost poput Tedija Spalata ili nekog glazbenika koji je imao blisku suradnju s pokojnim Oliverom.

image

Petar Dragojević i Dupini oživjet će Oliverove hitove

Igor Jakšić
image

Petar Dragojević i Dupini oživjet će Oliverove hitove

Igor Jakšić

- Ovaj projekt smo pripremali u vrijeme pandemije i sad smo spremni. Upravo snimamo pjesmu 'Nedostaješ mi ti' koju nismo puno mijenjali. Mislim da Olivera ne treba 'obrađivati', da ne treba mijenjati aranžmane njegovih pjesama jer su one vječne. Stoga smo 'Nedostaješ mi ti' snimili u live verziji onako kako ju je i sam Oliver izvodio pod kraj svog života zajedno s 'Dupinima' na svojim koncertima. Pjesma je stara i u onoj verziji kako je bila prvotno snimljena današnjoj publici nije toliko 'napeta' što je shvatio i Oliver pa su je već tada, dok ju je on pjevao, malo pomladili. Mislim da će se ovako u toj verziji sa Petrovim vokalom pjesma svidjeti Oliverovoj publici - otkriva Osredečki.

image

Petar Dragojević i Dupini oživjet će Oliverove hitove

Igor Jakšić

- Izazov mi je pjevati Oliverove pjesme, pa kojem to glazbeniku ne bi bilo izazovno? Ali, sve ovo jako me i veseli, a znam da bi veselilo i mog pokojnog barbu koji bi, baš kao danas mi, jedva čekao da više prođu ta dva tjedna nakon kojih će 'Nedostaješ mi ti' moći čuti i publika zbog koje sve ovo i radimo - kaže Petar Dragojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:01