POGLEDAJTE SUSRET

Milanović: ‘Što je Plenki, jesi li glasao za mene?‘; Plenković: ‘E moj Zoki, ruka bi mi usahla‘

Plenković i Milanović hladno su se pozdravili uoči svečanosti, pružili su si ruke i razmijenili nekoliko rečenica
Zoran Milanović i Andrej Plenković
 Robert Fajt/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković nisu nakon obilježavanja Dana antifašističke borbe u Brezovici davali izjave za medije. Sve što su imali za reći o osnivanju Prvog sisačkog partizanskog odreda rekli su u svojim govorima na svečanosti.

No, govori obojice visokih državnika ometeni su od strane okupljenih u publici.

Plenković je u jednom trenutku spomenuo poslijeratne čiste političkih neistomišljenika od strane komunističkog režima, posebno podcrtavši ime kardinala Stepinca. To se očito nije svidjelo okupljenima koji su počeli zviždati.

S druge strane, Milanovićev govor prekinula je jedna gospođa koja ga je nazvala manipulatorom, što je Milanovića nasmijalo, a iz publike je potom jedan gospodin počeo vikati 'Ne brinite, Predsjedniče, sve će se srediti'.

Uz Milanovića, najveće ovacije među stotinjak okupljenih u Brezovici 'zaradili' su Stipe Mesić, Ivo Josipović, Franjo Habulin i Kristina Ikić Baniček.

Kao što je poznato, predsjednik i premijer njeguju buran odnos, a njihov današnjih susret prvi je nakon dugo vremena. Plenković i Milanović hladno su se pozdravili uoči svečanosti, pružili su si ruke i razmijenili nekoliko rečenica.

- Što je Plenki, jesi li glasao za mene - rekao je Milanović referirajući se na intervju koji je dao Večernjem listu u kojem je predsjednik rekao da je 'premijer sigurno na nekim izborima glasao za njega'.

Međutim, uslijedio je zanimljiv odgovor Plenkovića

- E moj Zoki, ruka bi mi usahla da sam za tebe glasao, uzvratio je premijer nakon čega je iz džepa izvadio vlažnu maramicu i obrisao ruke.

Susret predsjednika i premijera pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:59