SPORTSKA NADA

Milanovićev sin pomeo konkurenciju u hrvanju: ‘Marko je genetski potkovan, rođeni teškaš‘

Mladi Milanović trenira minimalno šest puta tjedno, nekad i dva puta na dan, ispričao nam je njegov trener
Marko Milanović
 Mario Mihalj

Marko Milanović (16) prošlog je vikenda pobijedio na važnom hrvačkom međunarodnom UWW turniru CROATIA OPEN u Zagrebu u kategoriji do 92 kilograma. Dok je njegov otac, hrvatski predsjednik Zoran Milanović, priznao da je kao dječak sa zagrebačkog Trnja bio divlji i znao se potući, Marko je izrazito discipliniran srednjoškolac, koji snagu koristi samo u dvorani.

Ovaj 192 centimetra visoki mladić u hrvačkom svijetu posljednjih godina oduševljava svojim talentom i karakterom.

"On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu 'glavu'. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima", rekao nam je Mario Mihalj, Markov trener u Hrvačkom klubu Metalac posljednje četiri godine.

Video ustupio: Mario Mihalj

Dodaje da je tati Zoranu drago zbog sinovih uspjeha, kao i svakome roditelju, ali da je Marko skroman dečko i nikako ne voli isticati očevu funkciju.

"Želi biti kao svi drugi, a hrvanje je zato idealno. Tu te nitko ne može gurati, sam moraš zaslužiti svoje mjesto u reprezentaciji", pojašnjava trener.

image
Predsjednik Zoran Milanović
Vlado Kos/Cropix

Naime, u svakoj kategoriji na natjecanja ide samo najbolji iz svake zemlje. Hrvač mora biti najbolji da bi se istaknuo.

Mladi Milanović trenira minimalno šest puta tjedno, nekad i dva puta na dan. No, uz sve to škola mu je prioritet.

image
Mario Mihalj

"Obiteljski su s tatine strane genetski dobro potkovani. Marko je rođeni teškaš", kaže Mihalj.

Jednom prilikom je na natjecanju Milanović slomio ruku tijekom borbe i pobijedio.

"Došao je nama u kut, požalio se da ga boli. Nismo vidjeli da je ruka pukla, a znali smo da je bolji od suparnika. Rekli smo mu da može pobijediti s jednom rukom. I doslovno je jednom rukom bacio protivnika i završio tušem", priča nam Mihalj i dodaje da je poslije odmah išao u bolnicu gdje su ustanovili napuknuće obje kosti podlaktice.

image
Mario Mihalj

Marko, navode njegovi kolege iz teretane, voli teške treninge. Nakon što je slomio ruku trenirao je čak i s gipsom.

"Kod njega mi se sviđa stav njegova oca koji drži da je hrvanje 'pravi proleterski sport u kojem nema novca ni interesa' i da je takav sport uvijek dobro trenirati s odgojne strane", rekao nam je Nikola Starčević, trener Hrvatske hrvačke reprezentacije koji je prije trenirao Marka.

image
Mario Mihalj

Ove subote Milanović nastupa na turniru u Srbiji za reprezentaciju i ima šanse osvojiti medalju, najavljuje njegov trener, a s obzirom na izvrsne rezultate vjerojatno će nastupati na kadetskom Europskom prvenstvu koje će se održati u Bugarskoj sredinom lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:16