PUTIN BEZ MILOSTI

Mučne scene iz Moskve, Navaljni vikao dok su ga u lisicama vodili u pritvor: ‘Izađite na ulicu!‘

Navaljni se našalio na račun svog pritvora ovako: ‘Pokušali smo te ubiti, preživio si i uvrijedio nas, zato ćeš u zatvor‘.
 Alexander Nemenov/AFP

Ruski oporbeni vođa i glasni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni u lisicama je odveden u pritvor nakon što je ruski sud odredio da će iza rešetaka ostati 30 dana, do 15. veljače.

Odmah nakon te odluke objavljena je videosnimka na kojoj oporbeni čelnik u sudnici poziva Ruse da "izađu na ulicu" i prosvjeduju protiv vlasti.

"Ovi banditi (na vlasti), to dobro znate, najviše se boje izlaska ljudi na ulicu (...) zato se ne bojte, izađite na ulicu, ne radi mene nego radi vaše budućnosti", poručio je na videu snimljenom u sudnici i objavljenom na društvenim mrežama.

Njegov najbliži suradnik Leonid Volkov odmah je objavio na Twitteru da se timovi Navaljnog "počinju pripremati za velike prosvjede diljem zemlje 23. siječnja".

Karizmatski borac protiv korupcije u nedjelju je uhićen u zračnoj luci u Moskvi odmah pri povratku u zemlju, nakon što je lani otrovan, na temelju odluke moskovske zatvorske službe koja tvrdi da je odlaskom na liječenje u inozemstvo prekršio mjere sudskog nadzora.

Naime, Navaljni je preživio trovanje i pet mjeseci proveo na liječenju u Njemačkoj.

Navaljni (44) optužuje predsjednika Vladimira Putina da je naredio njegovo ubojstvo otrovom novičokom u kolovozu, što Rusija niječe.

Navaljni se našalio na račun svog pritvora opisavši svoj položaj ovako: "Pokušali smo te ubiti, preživio si i uvrijedio nas, zato ćeš u zatvor".

image
Alexander Nemenov/AFP
image
Alexander Nemenov/AFP
image
Alexander Nemenov/AFP
image
Alexander Nemenov/AFP
image
Alexander Nemenov/AFP
image
Alexander Nemenov/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:20