UHIĆEN MUŠKARAC

Pronađeno tijelo Amerikanke nestale u Rusiji, objavljeno što je napisala majci u zadnjem SMS-u

Žurila se vratiti u kliniku u kojoj joj nije prošla uplata. Možda je stopirala kako ne bi morala čekati Uber, rekla je njezina majka
Catherine Serou
 Privatni album

Amerikanka Catherine Serou (34) nestala je nakon što je ušla u neidentificirani automobil u Nižnjem Novgorodu. Njezino tijelo pronađeno je u spomenutom gradu, istočno od Moskve, a ruska policija sad je uhitila muškarca za kojega sumnjaju da bi mogao biti povezan s njezinom smrću.

Istražitelji su kratko izvijestili kako dotični muškarac ima podugačak dosje s "posebno teškim zločinima".

Američko veleposlanstvo u Moskvi priopćilo je kako je potvrdilo smrt Catherine Serou i dodalo da intenzivno prati rusku istragu.

Ruske potražne ekipe tragale su za Catherineinim tijelom u šumovitom području izvan grada, gdje je zadnji put otkriven njezin telefonski signal, objavio je BBC.

Njezina posljednja komunikacija bio je SMS koji je u utorak poslijepodne poslala majci u Mississippiju, a napisala joj je: "U autu sam s neznancem. Nadam se da nisam oteta".

- Moja kći žurila se vratiti u kliniku u kojoj joj nije prošla uplata. Možda je stopirala kako ne bi morala čekati Uber - rekla je u petak američkim medijima Beccy Serou, majka ubijene.

Catherine Serou bivša je pripadnica američkih marinaca koja se po završetku turneje po Afganistanu 2019. godine preselila u Rusiju kako bi magistrirala pravo na Državnom sveučilištu Lobačevski u Nižnjem Novgorodu.

Amerikanka se planirala vratiti u SAD - u domovini je htjela raditi kao imigracijska odvjetnica, a njezina majka izjavila je kako je Catherine prodala svoj stan u Kaliforniji kako bi u Rusiji financirala željeni studij.

- Uživala je u Nižnjem Novgorodu, voljela je svoj život u Rusiji, imala je krasne prijatelje na sveučilištu... Nismo se vidjele dvije godine, ali svaki dan razgovarale smo telefonom - izjavila je Beccy Serou.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:35