TEŠKO I ZA GLEDATI

Na baku Ankicu pao dio stropa: ‘Ne znam hoću li više moći ovdje živjeti, a ne znam ni gdje bih...‘

Zgrabila sam torbu s dokumentima i najnužnijim stvarima te istrčala na ulicu - rekla nam je umirovljena učiteljica
Ankica Lončarević
 Damir Krajac/Cropix

Među zgradama koje su pretrpjele veliku štetu u Petrinji je i ona na Trgu Franje Tuđmana odmah preko puta najpoznatijeg gradskog parka i šetališta Josipa Jurja Strossmayera. Tu smo zatekli umirovljenu učiteljicu Ankicu Lončarević koja je sretna što je preživjela potres. Naime, dijelovi stropa popadali su po njoj dok je spavala. Prošla je, kaže, bez ikakvih ozljeda osim što se malo preplašila.

'Bila sam prisebna. Imam obitelj u Zagrebu koja je isto doživjela potres u ožujku pa sam se pripremila. Zgrabila sam torbu s dokumentima i najnužnijim stvarima te istrčala na ulicu. Ne znam hoću li više moći ovdje živjeti, a ne znam ni gdje bih', rekla nam je gospođa Ankica.

U trenutku dok smo razgovarali s gospođom Ankicom, djelatnici civilne zaštite i Vatrogasci ulazili su u njezin stan kako bi napravili procjenu štete i sigurnost zgrade.

U ponedjeljak u 6,28 sati na cijelom području Siska i Petronje osjetio se snažan potres jačine 5,0 koji je istjerao građane na ulice.

Veliki je broj građana u strahu od novih udara istrčao na ulice.

U cijelom gradu su se oglasili alarmi na automobilima,a prema prvm informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

U idućih nekoliko sati cijelo područje se više puta treslo, a dvaput je magnuta išla preko 4,0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:51