ČUDO

Nadzorna kamera uhvatila pad aviona, snimka je nevjerojatna, a nikome nije jasno kako je pilot živ

‘Najednom sam ugledao zrakoplov koji leti jako nisko prema mojoj kući. Bio je okrenut bočno pa sam znao da nešto ne valja.‘
Kadrovi iz snimke pada zrakoplova
 Screenshot/facebook

Pad manjeg zrakoplova marke Cessna C421 na otoku Long u američkoj saveznoj državi New York koji se dogodio u nedjelju zabilježen je na videu te se na njemu može posljednji trenuci prije pada, piše CBS.

Pilot zrakoplova podvrgnut je operaciji, a osobe koje su prvi pristigle na lice mjesta te svjedoci nesreće medijima su opisali događaj.

"Vidjeli smo avion koji leti jako nisko. Potom smo čuli - 'bum, bum, bum'. To je to", rekao je brijač Arhtur Khaimov iz Starog Bethpagea. Khaimov je istrčao iz svoje brijačnice i pogledao prema nebu. Nekoliko sekundi poslije, čula se eksplozija.

"Bili smo u svojoj spavaćoj sobi. Sirene trešte. Policija, hitna i vatrogasci. Bilo ih je mnogo", rekao je stanovnik područja Pooja Murgai.

"Gledajući kroz prozor, najednom sam ugledao zrakoplov koji leti jako nisko prema mojoj kući. Bio je okrenut bočno pa sam znao da nešto ne valja. Poslije sam čuo glasne zvukove", rekao je svjedok nesreće Robbie Gerson.

Pilot zrakoplova potražio je pomoć preko radija, prijavio je da ima problema s motorom te se pokušao vratiti u Zračnu luku Republic, od koje je bio udaljen oko 2,3 kilometra.

Pedesetsedmogodšnji pilot iz Bellmorea nekim je čudom preživio pad zrakoplova.

Iz ruševine ga je izvukao umirovljeni djelatnik hitnih službi okruga Nassau koji se slučajno našao u blizini mjesta nesreće. Muškarac je pilota uspio izvući unatoč tome što je gorivo istjecalo iz spremnika zrakoplova te što je posvuda bilo polomljenog stakla.

Hitna je pomoć došla nekoliko minuta nakon toga, a njezini su djelatnici pilotu objasnili da će ga zračnim putem prebaciti u bolnicu. "Rekao je - 'Znate što? Upravo sam bio u avionskoj nesreći. Ne bih ulazio u helikopter'. U bolnicu su ga odveli u svome vozilu", rekao je za CBS djelatnik hitne pomoći grada Plainviewa Larry Baron.

Nadzornik Zaljeva kamenica Joseph Saladino rekao je da je Bog očito blagoslovio pilota. "Zrakoplov nije pao na naseljeno područje, nije pao na nečiju kuću, a ni na cestu punu automobila", rekao je Saladino.

Cessna C421 može primiti najviše osam ljudi, no pilot je ovaj puta letio sam. U padu je udario u ogradu, a umalo je izbjegao betonski nadvožnjak nedaleko od obližnjeg pogona za recikliranje.

Pilot zrakoplova još je uvijek u kritičnom stanju, a CBS doznaje da je slomio rebra te kosti u leđima i nozi. Rekao je da se nada da će uskoro prizdraviti dovoljno da se zahvali svima koji su mu pomogli te kako bi doznao što je dovelo do pada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2022 22:25