KRISTIJAN GAĆINA

Najpoznatiji ‘antimasker‘ u Hrvatskoj zvijezda prosvjeda: ‘Skinite masku, to je savršen osjećaj‘

Oni koje treba osuđivati su nasilnici koji nas teroriziraju. Stavit ćemo ih na listu neprijatelja naroda

Kristijan Gaćina

 Ronald Gorsic/Cropix

Na prosvjedu protiv epidemioloških mjera u Zagrebu, na kojem su se okupili građani koji ne podupiru covid potvrde, govor je održao i Kristijan Gaćina, javnosti poznat kao otac koji je zabranio svom djetetu da nosi masku u školi u Krapinskim toplicama. Gaćina je tada tvrdio da zbog zdravstvenih razloga ne želi da njegov sin nosi masku u školu, a cjelokupni cirkus ispred škole trajao je danima. Na kraju je ipak popustio, sin mu je konačno stavio masku u školi, ali kako smo tada izvještavali, to je bilo samo kratkotrajno. Poslije je promijenio školu...

Na prosvjedu na kojem su sudionici tražili ukidanje covid potvrda u Hrvatskoj te zakon kojim bi se zabranilo njihovo ponovno uvođenje pod bilo kojim uvjetima, Gaćina je pozvao ljude da skinu masku bez straha:

- Neki ljudi već pred ulazom u prostoriju stavljaju masku na lice i to bez ikakvog pokušaja da vrate slobodu koja im je oduzeta. Bacite to potpuno. Probajte i vidjet ćete kako je to jedan savršen osjećaj, rekao je Gaćina, a neki su prosvjednici odgovorili uzvikom 'tako je, maske dolje'.

Gaćina je spomenuo i vlastito iskustvo s prkošenjem mjerama:

- Svi već znate kako su mog dječaka doslovno izgurali iz škole, a samo zbog toga što je htio slobodno disati. Odvojen je od svojih vršnjaka i prebačen u drugu školu. Ali ni to im nije dosta. Plan ide dalje da nam dicu otmu i stave ih pod svoje kandže. Hoćemo li im to dopustiti? Kad roditelji krenu, gorit će nebo i zemlja. Probajte oteti malog medvjedića mami pa mi kažite kako je bilo.

Gaćina je pozvao građane da se ne dijele na cijepljene i necijepljene. Objasnio je i koga, po njegovom mišljenju, treba osuđivati:

- Treba osuđivati one koji su nasilnici, koji nas teroriziraju i nigdje se ne zapisuju, ali ćemo ih mi zapisati i staviti na listu neprijatelja naroda - zaključio je Gaćina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:17