NEODGOVORNI PARTY

Nevjerojatni novi detalji tuluma u covid bolnici, čak je i harmonikaš zaposlenik u KB Dubrava!

Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja, za Jutarnji kaže da će sve okolnosti biti utvrđene te da se ovako nešto nikako nije smjelo dogoditi
Prizor iz snimke zabave u KB Dubravi
 RTL

Dvadesetak zaposlenika covid-bolnice KB-a Dubrava, uz harmoniku i gitaru oprostilo se od dugogodišnje zaposlenice te bolnice koja se u 60. godini odlučila nastaviti karijeru u Njemačkoj.

Tulum koji je bio prije desetak dana u podrumskim prostorijama, blizu hitnog prijema, zgrozio je javnost jer je održan u bolnici koja se svakodnevno bori za živote pacijenata pozitivnih na covid, dok je dio zaposlenika, bez pridržavanja epidemioloških mjera, potpuno neprimjereno održao zabavu.

Kraj smjene

Kako doznajemo, i harmonikaš sa sporne snimke, do koje je došao RTL, zaposlenik je KB-a Dubrava, a sudionici zabave su medicinske sestre i pomoćno osoblje. Kako nam govore izvori, zabava se dogodila na primopredaji smjene iz popodnevne u noćnu, te je upravo to razlog zašto je dio zaposlenika u civilu, a dio u uniformama.

Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja, za Jutarnji list kaže da će sve okolnosti biti utvrđene te da se ovako nešto nikako nije smjelo dogoditi u bolnici.

- Ono što ne razumijem je motiv puštanja snimke u javnost a da prvo nije upozorena glavna sestra, Uprava bolnice, Ministarstvo zdravstva ili bilo tko iz sustava. Ono što sam do sada saznao je da se to dogodilo u prostorima koji su izvan covid-dijela, u sobi za odmor u podrumu na odjelu rehabilitacije. Navodno je jedna sestra koja odlazi na rad u Njemačku slavila svoj oproštaj - kaže Lukšić i dodaje kako je za snimku doznao tako što mu je pokazala novinarka.

Vili Beroš, ministar zdravstva, zatražio je istragu slučaja i sankcije.

- Bolnica nije mjesto za ovakve događaje, zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera. Ovdje je sve suprotno i zato od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekujem da utvrde sve činjenice i na temelju toga odrede mjere prema svim sudionicima događaja - rekao je Beroš.

I Hrvatska komora medicinskih sestara zatražit će izvješće od KB-a Dubrava o navedenom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak. ​

- Takvo ponašanje je za svaku osudu - rekao je predsjednik Komore Mario Gazić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:06